WoTS Update: vijf werelden komen samen in één beurs

WoTS 2018 vakbeurs: van 2 t/m 5 oktober

Het duurt nog even voor dat de Jaarbeurs haar deuren opent voor de World of Technology & Science. Toch zijn de voorbereidingen al in volle gang. Reden genoeg dus om als mediapartner van de ‘World of Automation’ alvast te berichten over enkele zaken die je er kunt verwachten.

Van 2 tot en met 5 oktober komen vijf werelden samen in één beurs: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives, World of Electronics en Industrial Processing. Hoewel ze elk hun eigen karakter en thematiek hebben, geven ze gezamenlijk een compleet beeld wat er aan wetenschap en technologie voorhanden is voor de industrie.

Projecten World of Automation

In alle werelden wordt momenteel hard gewerkt aan verschillende projecten. Denk aan een congresprogramma, een demotour of paviljoen met een bepaalde thematiek. Dit doen organisatoren FEDA en FHI in samenwerking met de exposanten. Voor de World of Automation zijn verschillende projecten bedacht die we hieronder benoemen.

IoT – Industrie 4.0

De bedoeling van dit project is om Industrie 4.0 echt tastbaar te maken. Dit gebeurt aan de hand van een adviesroute en een seminar. Het seminar vindt plaats op 2 oktober en is bedoeld voor technisch management, plant designers, EPC-managers, systeem integrators, engineers en operators.

Machinebouw

Een tweede project is Machinebouw. Dit project omvat een adviesroute ‘Geld verdienen met Machinebouw’ die leidt naar een aantal deelnemende exposanten die oplossingen bieden die bijdragen aan een positieve opbrengst. Voorspelbaar onderhoud, veiligheid, tijdsbesparing, personeel en andere belangrijke factoren spelen allen een belangrijke rol in de productiviteit en uiteindelijk in de hoeveel geld die er verdiend wordt. Gekoppeld aan deze adviesroute zal er ook een seminar worden georganiseerd. Dit vindt plaats op donderdag 4 oktober en is bedoeld voor technisch management, R&D, engineers van machinebouw.

Instrumentatie en Analyse

Flow, temperatuur, druk en niveau spelen een grote rol binnen de proceswereld. Op de WoTS presenteren de deelnemende leden gezamenlijk met STC-group – het kennis- en opleidingsinstituut voor de scheepvaart, transport en havenindustrie – softwarebedrijf VR Owl en een tiental instrumentenleveranciers een virtuele plant. Bezoekers kunnen er kennis maken met een virtuele wereld waarin diverse innovaties van leveranciers te vinden zijn. Gekoppeld aan deze virtuele wereld wordt er als kick-off van de Instrumentatie en Analyse-dagen een seminar over tal van onderwerpen georganiseerd voor uiteenlopende technische functies.

LCM/LCC/TCO

Life Cycle Management (LCM)/Life cycle costing (LCC)/Total cost of ownership (TCO) zijn methodieken die zich richten op de totale levensduurkosten van een product of dienst. Deze benamingen kunnen worden gedefinieerd als ‘een methode die gebruikt wordt bij het plannen, ontwikkelen of aanbesteden van investeringsplannen, waarbij het van belang is om een berekening en vergelijking te maken van de investeringskosten, beheers- en onderhoudskosten en het uiteindelijk afstoten ervan door verkoop, sloop, et cetera’. Op de WoTS wordt er in elk geval een seminar over Life Cycle Management (LCM) georganiseerd.

Stemmen voor de TechAward

Ook voor de editie 2018 wordt er een TechAward uitgereikt. Voor de World of Motion en de World of Automation is deze gecombineerd. De meest actuele lijst met inzendingen is op www.wots.nl te vinden. Momenteel kan er voor de World of Motion en World of Automation op 11 innovatieve producten worden gestemd.

In de eerste plaats kiest een vakjury 4 genomineerden per wereld. De hieruit volgende nominaties zullen tentoongesteld worden in de TechAward-galerijen op de beursvloer. Op 4 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. Er is zowel een vak- als een publieksprijs.

Advertisment ad adsense adlogger