Revalidatierobot meet krachten en corrigeert onbalans van het lichaam

Gable Systems uit Hengelo (Ov) heeft een nieuwe looprevalidatierobot ontwikkeld, die vooral bedoeld is voor patiënten, die loopproblemen hebben als gevolg van een beroerte. De loopproblemen worden veroorzaakt door onbalans, omdat de hersenen de spieren niet meer correct aansturen. De revalidatierobot traint de aansturing van de beenspieren met behulp van een slim mechanisme, dat gebruik maakt van rekstrooktechnologie van HBM. De krachten, die in drie richtingen op het lichaam van de patiënt worden uitgeoefend, worden gemeten, zodat de robot elke onbalans constateert en meteen kan corrigeren. De patiënt kan met behulp van de robot dus geheel zelfstandig lopen.

Lees de rest van dit bericht

Nieuw boek over functionele veiligheid in de machinebouw

Het doorgronden van SIL & PL met behulp van het V-model

Gerald van Engeland legt in dit boek de diverse normen op een leesbare manier aan u uit en neemt u stap-voor-stap mee in een systematische aanpak van functionele veiligheid.

Lees de rest van dit bericht

Kabeldoorvoer systeem KES biedt maximale doorvoer op minimaal oppervlak

De nieuwe KES kabeldoorvoer van CONTA-CLIP maakt het mogelijk om snel en veilig kabels en leidingen zonder connectoren in schakelkasten en machines aan te brengen. KES-kabeldoorvoer bieden een IP66-bescherming Het nieuwe KES kabeldoorvoer systeem maakt het mogelijk om op een zeer klein oppervlak veel kabels en leidingen door te voeren.

Lees de rest van dit bericht

Automation made easy:  nieuwe versie zenon software-platform

De nieuwste versie van het zenon Software Platform van COPA-DATA is nu beschikbaar. Deze automatiserings-software voor de maak- en energie-industrie nog veiliger, efficiënter en gebruikersvriendelijker gemaakt.

Lees de rest van dit bericht

Risico dat vertrouwelijke bedrijfsgegevens op straat komen te liggen tijdens vakantie

Ruim een op de vier Nederlanders neemt het niet zo nauw met de beveiliging van smartphones en laptops als zij op hun vakantieadres aan het werk zijn. Dit verhoogt het risico dat vertrouwelijke bedrijfsgegevens op straat komen liggen, blijkt uit onderzoek van Kiwa onder ruim 1.100 Nederlanders. Werknemers onder de 30 jaar oud die op vakantie werken nemen daarbij vaker risico’s met onbeveiligde internetverbindingen dan wanneer zij thuis aan het werk zijn.

Lees de rest van dit bericht

Safety- en security-functies in één systeem

Bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode

Het bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode verenigt safety- en security-functies in één systeem. Met de apparaten is het mogelijk om de bedrijfsmodus functioneel veilig te kiezen en de toegangsrechten op machines en installaties te regelen.

Lees de rest van dit bericht

Langdurig inzetbare 48 V 480 W DIN-rail voeding

Slechts 84 mm breed

TDK Corporation breidt de DRB-serie van 15 tot 480 W DIN-rail voedingen uit met een model dat een 48 V uitgang heeft en 480 W vermogen levert. De minimale breedte van 84 mm van dit product biedt extra ruimte voor andere DIN-rail modules of maakt het gebruik van een kleinere behuizing mogelijk. Toepassingen voor de DRB480-48-1 zijn onder andere fabrieksautomatisering, industriële procesbesturing, halfgeleiderproductie, communicatie- en test- en meetapparatuur.

Lees de rest van dit bericht

Distrelec neemt Bourns TBU High-Speed Protectors op in assortiment

Als aanbieder van de nieuwste innovatieve technologieën neemt Distrelec de nieuwe TBU High-Speed Protectors met hogesnelheidsprestaties van de leidende elektronicafabrikant Bourns in het assortiment op.

Lees de rest van dit bericht

Maintaining the Engineer

Waar te beginnen?

Hoe dieper we in het onderwerp duiken, hoe meer facetten van de materie een rol gaan spelen. Hoe hou je die engineer in goede conditie? En dan op alle aspecten die van belang zijn voor zijn functioneren.

Lees de rest van dit bericht

Intelligent genetwerkte assemblage die consequent verder wordt ontwikkeld

Atlas Copco Tools tilt zijn visie van de Smart Factory naar een nieuw, hoger niveau met een grote roadshow dit najaar. Op 18 locaties in Nederland, België en de Duitstalige landen kunnen bezoekers in september zelf zien welke enorme economische mogelijkheden vanuit de bestaande productiegegevens vaak onbenut blijven.

Lees de rest van dit bericht

Advertisment ad adsense adlogger