Opleidingsbeleid technische branche laat te wensen over

Het opleidingsbeleid binnen de technische branche laat ruimte voor verbetering zien. 73 procent van de organisaties brengt het rendement (ROI) van opleiden niet in kaart. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland.

Lees de rest van dit bericht

NiceLabel lanceert eerste openbare cloud-gebaseerde label managementsysteem

Label Cloud moderniseert het etiketteerproces met verbeterde productiviteit, kwaliteit en efficiëntie

NiceLabel heeft de lancering van ‘s werelds eerste openbare cloud label managementsysteem aangekondigd. Met het systeem, genaamd Label Cloud, kunnen bedrijven inzetten op snelle digitale transformatie van hun fabrieks- en magazijn-etiketteerproces.

Lees de rest van dit bericht

Burgmetaal houdt lucht in de werkplaats schoon

Een veilige en vooral ook een schone werkomgeving is van groot belang voor zowel de gezondheid als de concentratie van medewerkers. Wanneer daar bij productiebedrijven onvoldoende aandacht aan wordt besteed kunnen de risico’s op gezondheidsklachten, concentratieverlies en vermoeidheid sterk toenemen. Steeds meer metaalbedrijven nemen daarom maatregelen om te voorkomen dat fijnstof en olienevel de werkruimte vervuilen.

Lees de rest van dit bericht

Hightech maakindustrie laat zich van haar beste kant zien tijdens de Precisiebeurs 2018

Op 14 en 15 november vond voor de 18e keer de door Mikrocentrum georganiseerde Precisiebeurs plaats. Met ruim 3400 bezoekers uit 22 landen werd opnieuw onderstreept dat dit evenement de internationale ontmoetingsplek is voor de gehele keten in hightech systeemontwikkeling en precisietechnologie. In het NH Conference Centre Koningshof konden bezoekers meer dan 60 lezingen bijwonen en 291 gespecialiseerde bedrijven ontmoeten. 

Lees de rest van dit bericht

FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw 2018 succesvol

Meer exposanten – meer bezoekers – interessante introducties

Toeleveranciersbeurs Machinebouw is voor organisator Clarion Events succesvol verlopen: met 562 bedrijven kon de beurs een recordaantal exposanten aanbieden. Het aantal bezoekers nam toe tot ongeveer 6.680. De eerste analyses tonen aan dat de bezoekers ook langer aanwezig waren op de beurs in vergelijking met de vorige jaren.

Lees de rest van dit bericht

Industriële omzet 8,3 procent gestegen

Producenten in de industrie realiseerden in het derde kwartaal van 2018 een omzetgroei van 8,3 procent. De omzet stijgt hiermee al acht kwartalen op rij.

Lees de rest van dit bericht

Verbind industriële netwerken en bestaande apparatuur met OPC-UA of MQTT

Duranmatic introduceert van haar Zweedse leverancier HMS een nieuwe serie Anybus IIoT X-gateways. Waar de bekende Anybus gateways een koppeling bieden tussen 2 industriële netwerken, ook wel veldbussen genoemd, zijn de nieuwe modellen bedoeld om bestaande apparatuur en PLC-besturingssystemen via OPC UA / MQTT te verbinden aan IT-netwerken en Cloud services.

Lees de rest van dit bericht

Industrie 4.0: De basis leggen voor de toekomst van manufacturing

Industrie 4.0 is de heilige graal van de manufacturing-industrie. Geconfronteerd met de eisen van klanten die strenger worden dan ooit – en de druk van voortdurende economische onzekerheid – bekeren fabrikanten zich tot digitale transformatie om mee te kunnen in dit nieuwe tijdperk. Van efficiëntere activiteiten tot betere kennis van klanten en het sneller op de markt brengen van producten: dankzij Industrie 4.0 kunnen producenten voldoen aan de eisen van de toekomst.

Lees de rest van dit bericht

Tech Trends 2019: grote rol voor robotic process automation

Dimension Data bracht onlangs het rapport Tech Trends 2019 uit dat ontwikkeld is door zijn team van technologie-experts. Hierin zijn trends opgenomen, die in 2019 het technologielandschap op het gebied van customer experience, cybersecurity, digital business, digitale infrastructuur, de digitale werkplek, technologische toepassingen en services gaan bepalen.

Lees de rest van dit bericht

SPIE zet drone in bij hoogspanningslijnen

Flora en fauna rond masten worden gespaard

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, heeft met succes via een drone een kabel overgebracht van de ene naar de andere hoogspanningsmast. Dit is de eerste keer dat deze techniek is toegepast in Nederland.

Lees de rest van dit bericht

Advertisment ad adsense adlogger