Keuze juiste aandrijving verbetert efficiëntie

WEG demonstreert op de SPS IPC Drives Italia de mogelijkheden van haar uitgebreide productaanbod op het gebied van frequentieomvormers en softstarters, om te laten zien hoe deze te combineren zijn met elektromotoren die worden gebruikt in belangrijke applicaties.

Lees de rest van dit bericht

Ruim zestig procent uit machinebouw en apparatenindustrie bezoekt TIV

Het aftellen voor de vakbeurs TIV 2019 is officieel begonnen tijdens de exposanten kick-off op donderdag 16 mei. Tijdens een ontbijtsessie heeft het beursteam het volledige concept van TIV 2019 toegelicht, waaronder de nieuwe elementen van MIX Noordoost.

Lees de rest van dit bericht

Risico Inventarisaties voorkomen boetes

Uit onderzoek van de Rijksoverheid blijkt dat 40% van de bedrijven die verplicht over een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) moeten beschikken, hier niet aan voldoen. De inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaat strenger optreden tegen een ontbrekende of onvolledige RI&E en bijbehorend Plan van Aanpak (PvA). Waar bedrijven voorheen slechts een waarschuwing kregen, heeft de inspectie nu de bevoegdheid om direct te beboeten. Pilz kan een dergelijke boete te voorkomen door bedrijven te voorzien van een RI&E met bijbehorend PvA.

Lees de rest van dit bericht

Onderstations en hoogspanningslijnen inspecteren

Als een elektrische aansluiting niet naar behoren werkt, kunnen de efficiëntie en veiligheid van het transportnet eronder lijden. Daarom moet elke aansluiting regelmatig aan inspectie worden onderworpen om te controleren of deze nog perfect werkt.

Lees de rest van dit bericht

Aan de buitenkant meten wat er aan de binnenkant stroomt

Wat is de capaciteit van een gemaal? Hoeveel vloeistof stroomt er een proces in? Wat…

Lees de rest van dit bericht

Betrouwbare bescherming tegen corrosie en alkalische reinigingsmiddelen

Verlichte drukknop Serie 82 – nieuwe 316L versie

De belangrijkste functie van sterke alkalische reinigingsmiddelen is om organische verontreinigingen te verwijderen, zodat bacterie- en schimmelgroei voorkomen wordt. Voedingsmiddelen en medische producten mogen immers niet besmet raken. Machines en besturingspanelen die in deze industrieën worden gebruikt, dienen tegen dit soort reinigingsmiddelen bestand te zijn. EAO heeft nu een  nieuwe roestvast stalen versie verlichte drukknoppen van de Serie 82, die is ontwikkeld met dit in gedachten.

Lees de rest van dit bericht

Industrie verwacht toch meer te investeren in 2019

Ondernemers in de industrie verwachten in 2019 in totaal 8 procent meer te investeren in materiële vaste activa dan in 2018. In 2017 is er voor bijna 9 miljard euro geïnvesteerd in de industrie, waarvan het grootste deel in machines. Dit meldt het CBS op basis van de voorjaarsenquête investeringsverwachtingen van de industrie en cijfers over investeringen van het bedrijfsleven in 2017.

Lees de rest van dit bericht

Nieuwe smeringsvrije trommelmotor

Interroll introduceert een nieuwe versie van haar smeringsvrije trommelmotor. Die is gebaseerd op het vernieuwde en verbeterde Interroll Drum Motor Platform. De lancering van de eerste olievrije trommelmotor van Interroll dateert alweer van 2010. Sindsdien zijn duizenden olievrije motoren geïnstalleerd die dagelijks hun nut bewijzen in diverse applicaties, vooral in de voedingsindustrie.

Lees de rest van dit bericht

Zeer gevaarlijk lek in Windows

Afgelopen dinsdag 14 mei gingen wereldwijd alarmbellen af: Microsoft bracht een patch uit voor Windows XP. En dat was zeer ongebruikelijk, omdat  de ondersteuning voor deze versie al sinds 2014 gestopt is. Tevens kwam er ook nog een patch voor Windows Server 2003 uit (ook al jaren geen ondersteuning meer). Wat is er aan de hand?

Lees de rest van dit bericht

Praktijkgericht trainen in Industrie 4.0

SMC introduceert SIF-400 trainingssyteem

SMC International Training introduceert het SIF-400 trainingssysteem (Smart Innovative Factory) dat het onderwijs in Industrie 4.0 technologie op diverse niveaus toegankelijk en praktijkgericht maakt. Deze moderne trainingsopstelling is een hoogwaardig geautomatiseerde ‘smart factory’.

Lees de rest van dit bericht

Advertisment ad adsense adlogger