TE Connectivity toont model van rLoop pod voor snel Hyperloop-transportsysteem

TE Connectivity (TE) presenteert op InnoTrans 2018 in Berlijn een model van de rLoop pod – ontworpen voor het futuristische Hyperloop-hogesnelheids-transportsysteem.

Lees de rest van dit bericht

PROCENTEC presenteert Virtuele Netwerk Engineer tijdens de WoTS

Tijdens deze editie van de WoTS gebeurt er iets bijzonders. PROCENTEC lanceert tegelijkertijd de PROCENTEC Mercury, de PROCENTEC Commissioning Wizard en PROCENTEC Delphi. Deze nieuwste toevoegingen aan PROCENTEC’s product portfolio zijn van 2 tot en met 5 oktober te zien én uit te proberen op de PROCENTEC-stand tijdens de WoTS.

Lees de rest van dit bericht

FLIR en Sensor BV op Vakbeurs Energie

Focus op FLIR One voor smartphones, nieuwe vochtmeters, multimeters en stroomtangen

FLIR Systems neemt samen met Sensor BV deel aan de Vakbeurs Energie. De beurs vindt van 9 tot en met 11 oktober 2018 plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Beide partners zullen speciale aandacht besteden aan de FLIR One-oplossing voor gebruik op Android of iOS, evenals recent gelanceerde vochtmeters, multimeters en warmtebeeldcamera’s

Lees de rest van dit bericht

Clustering vergroot kennisaanbod

Volop beweging binnen Festo-organisatie

Festo heeft haar vestigingen in Nederland en België ondergebracht in het nieuw gevormde cluster Benelux. De bestaande verkooporganisaties met hoofdkantoren in Delft en Brussel blijven intact maar de samenwerking, kennisuitwisseling en marktbenadering worden geïntegreerd. Zo wil Festo haar klanten de diepgaande expertise uit verschillende markten optimaal ter beschikking stellen.

Lees de rest van dit bericht

Absolute encoder met IO-Link-interfacing

Flexibel, slim en compact: SICK AHS/AHM36 IO-Link

Dankzij hun compacte formaat, robuuste uitvoering en draaibare connector zijn de absolute encoders uit de AHS/AHM36-serie al jaren populair. Ze zijn dan ook voornamelijk te vinden in applicaties met maar weinig inbouwruimte, zoals AGV’s, industriële voertuigen, verpakkingsmachines, logistieke applicaties, drukpersen en machinebouwtoepassingen.

Lees de rest van dit bericht

Nieuwe C6B krachtopnemer voor hoge drukkrachten

HBM Benelux heeft de nieuwe C6B krachtopnemer geïntroduceerd, die een flexibele en kosteneffectieve oplossing biedt voor het meten van hoge drukkrachten in de range van 200 kN tot 10 MN.

De sensor heeft een IP68-certificering en is speciaal ontwikkeld voor zware en dynamische toepassingen. De krachtopnemer is onder meer zeer geschikt voor toepassing in de bouw, de zware industrie, de metaalbewerking en voor dynamische metingen in research en development.

Lees de rest van dit bericht

Inspectierobot voor licht ontvlambare en explosieve omgevingen

Ze kijken, horen, ruiken en voelen voor je, zonder dat jij je vingers brandt. De robots van ExRobotics zijn speciaal ontwikkeld om inspectie en onderhoud te verrichten in licht ontvlambare en explosieve omgevingen. Zodat mensen niet langer de risico’s hoeven lopen.

Lees de rest van dit bericht

Registreer uw beursbezoek bij Endress+Hauser en steun daarmee stichting Hartekind

Endress+Hauser steunt tijdens de WoTS beurs kinderen met een hartafwijking

Twee jaar geleden heeft Endress+Hauser het ultieme relatiegeschenk geïntroduceerd en dat zetten we dit jaar voort. Wij geloven in duurzaam ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid. Wat is mooier om dit te delen met u, onze klant! U krijgt op de stand tijdens de WoTS dus geen tas vol gadgets maar steunt met uw komst Stichting Hartekind.

Lees de rest van dit bericht

Kalibratieprocesssen en uitdagingen in een groot milieulaboratorium

Goed gekalibreerde apparatuur is noodzakelijk om kwaliteit in een laboratorium te kunnen garanderen. Bij SYNLAB Analytics & Services heeft Corina van Eijk vrijwel dagelijks met kalibratieprocessen te maken. Op de WoTS vertelt Van Eijk over de uitdagingen die daar bij komen kijken.

Lees de rest van dit bericht

Industrie: robotisering en digitalisering geen gevaar

Meer dan 90 procent van de Nederlandse industriële bedrijven staat positief tegenover de veranderingen die robotisering en digitalisering brengen.

Dat blijkt uit een enquête ter gelegenheid van de derde Dag van de Industrie. Meer dan de helft van de bedrijven verwacht dat het werk van karakter door deze ontwikkelingen zal veranderen, maar de werkgelegenheid op z’n minst gelijk blijft.

Lees de rest van dit bericht

Advertisment ad adsense adlogger