Metingen digitaal verwerken

Draadloze betrouwbaarheid

In de vorige Automatie | PMA schreven we over tankniveaumetingen en de technieken. We gaan in dit nummer een stapje verder en kijken iets meer naar de breedte en de toekomst. Sensoren – eigenlijk ook wel de zintuigen van een machine of apparaat – staan immers aan de basis van de fabriek van de toekomst. En niet alleen de fabriek.

Voorheen werd een sensor uitgelezen met behulp van een display met een wijzer en werd de informatie vanaf de meetcel met behulp van een draadje, vertaald naar een stand van die wijzer op een wijzerplaat. Vandaag de dag gaat dat er éven iets anders aan toe. De nieuwste generatie sensoren is op afstand uitleesbaar, precies zoals de gebruiker dat wil.

We spreken voor dit artikel met Martijn Smit van Keller-Holland. Keller heeft hiervoor een eigen cloud ontwikkeld, de zogenaamde Kolibri-cloud. Via een responsive webinterface kan de gebruiker alles aflezen wat de sensor kan melden. Verschillende sensoren kunnen tegelijk worden vergeleken. Ook kunnen er alarmeringen worden ingesteld en de informatie kan geëxporteerd worden om er berekeningen op los te laten in externe programma’s. Maar er is ook een API beschikbaar waarmee de gebruiker de data in de eigen omgeving kan importeren.

Het hele artikel lezen? Je vindt het in het februarinummer van Automatie | PMA. Geen abonnee? Vraag dan twee gratis proefnummers aan.

Advertisment ad adsense adlogger