Werving ASML gaat strijd aan met Google, Amazon en Apple

ASML

Het gaat goed met ASML en dat betekent werken onder hoogspanning voor de afdeling werving. Hank Oosterbaan en Arianne Bijma zijn voortdurend op zoek naar technisch talent dat past bij de complexe technologie van de chipmachines van ASML.

Ze zoeken met hun team naar meer dan 500 hoogopgeleide specialisten, waarvan een groot deel voor de vestigingen in Veldhoven en Eindhoven.

ASML groeit zo hard, dat dit aantal, ondanks succesvolle werving, voorlopig zo hoog blijft. ,,We hebben ons voor de werving jarenlang gericht op de landen van en in de omgeving van onze vestigingen”, zegt Hank Oosterbaan. ,,Maar we vragen steeds specifiekere kennis bij onze nieuwe mensen. Die zijn veel zeldzamer en dus moeten we er in de hele wereld naar zoeken.”

Universiteiten zijn de belangrijkste bronnen voor ASML en Bijma is verantwoordelijk voor de activiteiten daar. ,,We hebben onlangs een tour gemaakt langs Amerikaanse universiteiten. Dat was voor vacatures van onze vestigingen daar, maar ook voor specialistische vacatures hier. We starten er programma’s waarbij we ASML onder de aandacht van de studenten brengen. We hopen dan relaties aan te gaan met studenten, zodat ze bij hun afstuderen in ieder geval ASML als mogelijkheid overwegen.”

Maar volgens Bijma is de concurrentie enorm. ,,Als je op Stanford in San Francisco rondloopt kom je namen als Amazon, Google en Apple tegen. Concurrentie die heel pittig is natuurlijk, maar ook weer geen onmogelijke opgave. Als het echt over onze technologie gaat, liefst met de professor erbij die daarover doceert, maken we zeker een goede kans. Daarnaast moet het aanbod verder natuurlijk goed zijn. In de Verenigde Staten is een goede beloning heel belangrijk omdat de meesten een enorme studieschuld hebben.”
Tastbare machines

Volgens Oosterbaan moet de interesse in de technologie de beslissende factor zijn. ,,Voor veel studenten is het werken aan hardware, dus het ontwikkelen en bouwen van tastbare machines met de bijbehorende software die in de praktijk goed moeten werken, aantrekkelijk. Bovendien kunnen we duidelijk maken dat wij hier echt in de Premier League spelen. Velen voelen zich daardoor uitgedaagd.”

Bijma zegt dat de activiteiten van ASML op universiteiten in Nederland en Europa onverminderd doorgaan. ,,Je komt hier eigenlijk dezelfde concurrentie tegen als in het buitenland. Wat dat betreft is de arbeidsmarkt echt globaal geworden en de studenten internationaal georiënteerd. En overal geldt: de vraag is vele malen hoger dan het aanbod.”

De afdeling van Oosterbaan blijft continu zoeken naar nieuwe bronnen van mensen. ,,Maar echt onontgonnen bronnen zijn er eigenlijk niet meer. We komen overal, ook in Oost-Europese landen als Roemenië en in Aziatische zoals India. Wel kijken we extra goed naar landen waar we nog relatief weinig mensen vandaan hebben. Overal kijken we of we activiteiten kunnen organiseren waardoor we mensen misschien los kunnen weken van hun huidige baan. Dat proberen anderen immers ook bij onze mensen.”

Bron: ED.nl

Advertisment ad adsense adlogger