Techsector Amsterdam goed voor 11% banen

hightech techsector, hightech bedrijven

Techsector Amsterdam goed voor 11 procent van de banen in de stad

De techsector in Amsterdam is goed voor ongeveer 60.000 banen, ongeveer 11 procent van het totale aantal banen in de hoofdstad. Dat meldt het bedrijfsanalysebureau Dealroom, dat onderzoek deed in opdracht van de gemeentelijke organisatie StartupAmsterdam.

De afgelopen twee jaar zijn er volgens Dealroom zo’n 10.000 banen bij gekomen in de technologiesector in Amsterdam. Alleen de horeca zou er sneller groeien.

Samen

In totaal zijn er 859 lokale techbedrijven die samen zorgen voor iets meer dan de helft van de banen. De rest van de banen komt van 184 vestigingen van buitenlandse bedrijven als Microsoft, Netflix en Uber. De Nederlandse bedrijven TomTom, Ayden en Booking.com zijn samen goed voor ongeveer een tiende van de banen in de Amsterdamse techsector.

Kapitaal beschikbaar

Dealroom concludeert dat de snelle groei komt doordat er meer kapitaal beschikbaar is in de stad. Durfinvesteerders hadden drie keer zoveel te besteden als vier jaar geleden. Volgens het onderzoek groeiden buitenlandse technologiebedrijven minder snel dan Amsterdamse startups en scale-ups (snel groeiende startups met meer dan tien mensen in dienst).

Bron: NOS

Advertisment ad adsense adlogger