TU/e telt recordaantal studenten

TU eindhoven TU/e beste technische universiteit

De studenteninstroom van de TU/e groeit dit jaar met circa tien procent. Op basis van de tussenstand van de inschrijvingscijfers (veel studenten moeten nog betalen om de inschrijving definitief te maken) verwacht de universiteit zo’n 2.250 nieuwe bachelorstudenten, tegen 2.050 vorig jaar. Dat betekent dat de instroom van bachelorstudenten aan de Technische Universiteit Eindhoven in zeven jaar tijd is verdubbeld. Het totale aantal TU/e-studenten komt boven de 11.000.

Doorstroom

Ook het aantal nieuwe internationale bachelorstudenten groeit sterk. Waren dat er vorig jaar nog 184, dit jaar zijn het ongeveer 300. Het aantal nieuwe studenten dat al een bachelor heeft van een andere instelling, en nu aan een TU/e-master begint, blijft gelijk. Net als vorig jaar zijn dat er circa 400, waarvan ongeveer 300 uit het buitenland. Toch groeit het aantal masterstudenten dit jaar. Dat komt door de instroom in de bacheloropleidingen, die al jaren groeit. Deze grotere aantallen studenten stromen inmiddels door naar de masteropleidingen.

maximale capaciteit

TU/e-rector Frank Baaijens zegt trots te zijn dat steeds meer studenten kiezen voor de Technische Universiteit Eindhoven, maar benadrukt dat er nu op maximale capaciteit wordt gedraaid. Vorig jaar gaf hij al aan dat de TU/e voor enkele studies een instroombegrenzing zou doorvoeren als de groei zou aanhouden. Met de huidige aantallen kan de TU/e eigenlijk niet meer om die maatregel heen. „De sterke groei van de afgelopen jaren, bij nagenoeg gelijkblijvende middelen, zet grote druk op onze mensen en ruimte. Om de hoge kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek te waarborgen, hebben we besloten om vanaf collegejaar 2018/2019 een verdere groei van vier opleidingen te beperken”, aldus de rector.

Advertisment ad adsense adlogger