Hannover Messe van strategisch belang voor imago Nederlandse high tech bedrijven

Hannover Messe 2016 Dassault Systemes

Hannover Messe en het Dutch Industrial Supply Pavilion

De Nederlandse high tech sector is vanaf vandaag tot en met 28 april weer ruim vertegenwoordigd tijdens ’s werelds grootste industriebeurs: de Hannover Messe. Net als voorgaande jaren hebben Koninklijke Metaalunie, Brainport Industries, Holland Innovative, Mikrocentrum en Nevat de handen ineen geslagen om 43 bedrijven en start-ups te presenteren in Hal 4: het Dutch Industrial Supply Pavilion. Met een overvolle agenda met veel aandacht voor business, netwerken, kennis delen en Holland High Tech Branding wordt het weer een spannende week. Met 140 stands verdeeld over verschillende hallen, heeft Nederland, na Duitsland en China, de derde grootste vertegenwoordiging.

Het strategisch belang van Hannover Messe wordt ook vanuit de overheid erkend. Zo brengen minister Henk Kamp, staatssecretaris Sander Dekker en Special Envoy StartupDelta ZKH Prins Constantijn een bezoek aan de diverse paviljoens waaronder ook aan het Dutch Industrial Supply Pavilion. Zij nemen onder andere deel aan discussies over belangrijke thema’s als smart industry, innovatie en start-ups, digitalisering, big science voor industrie, duurzame energie en (E-)mobiliteit.

“Iets dat vooral voor het imago en aanzien van de industrie van belang is”, zegt Jos Kleiboer, Metaaluniedirecteur Beleid. “Zelf ben ik ook twee dagen op de beurs met onze voorzitter en het dagelijks bestuur. Naast het bezoeken van onze Nederlandse bedrijven in de verschillende hallen, zal onze insteek gericht zijn op het ontmoeten van de aanwezige politici en ambtenaren. We laten hen het exporterende MKB-metaal zien en vragen aandacht voor goede exportondersteuning. Daarbij zullen we ze ook proberen te overtuigen dat er nog steeds veel aandacht nodig is voor de positie van de maakindustrie in Nederland. Metaalunie vraagt ook om die aandacht voor de MKB-maakindustrie in haar IndustrieVisie die inmiddels op de beurs al door ZKH Prins Constantijn met belangstelling is ontvangen. Deze IndustrieVisie zal de komende dagen nog vaker zijn weg vinden naar de aanwezige politici.”

Advertisment ad adsense adlogger