Flinke omzetgroei Nederlandse industrie, zegt ook ABN AMRO

Nederlandse industrie

De Nederlandse industrie heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar de omzet flink zien groeien, na krimp in 2016.

Dat blijkt uit een rapport van ABN AMRO over de stand van zaken in de industrie. Ook het CBS berichtte eind augustus over omzetgroei in de industrie.Volgens ABN AMRO ging de omzet voor de totale industrie in die periode met 8,5 procent vooruit, na een neergang met 2,9 procent vorig jaar. Dat komt door sterker gestegen afzetprijzen en een in internationaal perspectief toegenomen vraag.
Basismetaal

In geen enkele industriële sector was omzetkrimp te zien. De sterkste groei komt voor rekening van basismetaal (ruim 18 procent), machines (16 procent), transportmiddelen (bijna 15 procent) en chemie (11 procent). In de meubelindustrie, elektrische apparaten en metaalproductenindustrie was sprake van een minder sterke groei.
Machine-industrie

De industriële productie nam tot en met juli met 3,2 procent toe, waarbij vooral in de machine-industrie de productie flink steeg, net als in de transportmiddelensector. De meubelindustrie liet als enige branche een daling van de productie zien. De bezettingsgraad stond aan het begin van het derde kwartaal op 83,4 procent, wat ruim boven het langjarig gemiddelde is, aldus ABN.

Advertisment ad adsense adlogger