Drone als drugskoerier

Hoe toepasbaar zijn drones in een industriële context

Een 25-jarige Amerikaan staat binnenkort terecht voor het smokkelen van meth met zijn drone

Drones kunnen tegenwoordig bijna overal voor worden gebruikt. Denk aan het wegjagen van vogels, branden blussen én pakketjes vervoeren. Een Amerikaanse man gebruikte zijn drone onlangs voor dat laatste. Maar het ging hierbij niet om een onschuldig pakketje.

De Associated Press laat weten dat Jorge Edwin Rivera, zoals de man in kwestie heet, is opgepakt voor het transporteren van de drug methylamfetamine (meth). En niet zo’n klein beetje ook: bijna 6 kilogram stopte hij in zijn hobbydrone.

Rivera poogde de drugs ongemerkt vanuit Mexico naar de VS te vervoeren, maar de drone werd gesnapt door agenten bij San Ysidro Port of Entry, nabij San Diego. Ze volgden het vliegtuigje en kwamen bij de 25-jarige Rivera uit. In september zal de man voor het gerecht moeten verschijnen.

Drones worden niet zo vaak gebruikt om drugs te smokkelen. Voornamelijk omdat ze (nog) niet zoveel gewicht mee kunnen zeulen. Ook maken de vliegtuigjes aardig wat geluid, waardoor smokkelaars bang zijn te veel aandacht te trekken en is de batterijduur vaak kort. Maar gezien de drones steeds geavanceerder worden, zullen we wellicht in de toekomst vaker over dit soort incidenten lezen in de krant.

Bron: KIJK

Advertisment ad adsense adlogger