Officiële start bouw Brainport Industries Campus

Brainport Industries

Brainport Industries Campus wordt gebouwd

Op maandag 11 december zal om 16.00 uur het officiële startschot gegeven worden voor de bouw van de 400 voetbalvelden grote Brainport Industries Campus in Eindhoven. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en verslag te doen.

Tussen 16.00 en 17.00 uur is er een kort programma met trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk over Industrie 4.0 en aansluitend de officiële handeling met onder andere wethouder Staf Depla, gedeputeerde Erik van Merriënboer en Edward Voncken, CEO van KMWE en voorzitter van Brainport Industries.

De Brainport Industries Campus wordt de eerste locatie in Nederland waar de maakindustrie op grote schaal faciliteiten voor productie, opslag, logistiek, onderzoek en innovatie gaat delen in een zogenoemde ‘Fabriek van de Toekomst’. De omvang van het project is met 200 hectare (400 voetbalvelden) dan ook enorm. BIC richt zich op high-tech toeleveranciers, waarmee de Nederlandse industrie internationaal voorop loopt.

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. Van de totale oppervlakte wordt een derde deel bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers. Grenzen tussen bedrijven verdwijnen daardoor en dat maakt nieuwe samenwerkingsmodellen mogelijk. De ambitie is om de campus tot een internationale showcase te laten uitgroeien die de kracht van de toeleverketen in de regio versterkt.

Door de gebouwen loopt een glazen atrium met horeca en paviljoens voor onderwijs en projecten. De ruimte om de gebouwen vormt één geheel met het groene, bosrijke gebied van het nieuwe stadspark Brainport Park. Daar komen wandel- en fietspaden, weiden en bijzondere tuinen.

De eerste fase beslaat 61.000 vierkante meter, die volgend jaar onderdak gaat bieden aan onder andere Anteryon, leverancier van industriële apparatuur, en KMWE, toeleverancier van de luchtvaart (Boeing, Airbus), ruimtevaart, machinebouw (General Electric), de medische sector en de halfgeleiderindustrie. Ook ICT-ontwikkelaars Hightech Software Cluster en Softwareport nemen er hun intrek, net als het Summa College. Vanaf augustus 2018 volgen zo’n 1.600 mbo-studenten techniek en procestechnologie in de Fabriek van de Toekomst hun opleiding.

Advertisment ad adsense adlogger