Team Rembrandts na halve finale in Florida presteert nu in Orlando

Team Rembrandts

Team Rembrandts, het robotteam, samengesteld uit scholieren VO/ MBO en HBO studenten van Fontys Hogeschool Engineering heeft afgelopen week hoge ogen gescoord tijdens de FIRST Robot Competitions in Florida.

Na zeer succesvolle voorrondes en een overtuigend gewonnen kwartfinale kwam het team Rembrandts uit in de halve finale van dit enorm grootse robotevent.

De door de studenten en scholieren ontwikkelde robot moest evenals bijna 50 andere robots uit een groot aantal landen verschillende opdrachten uitvoeren, zoals een opdracht die de behendigheid van de robot testte met een bal.

Het Nederlands/ Eindhovense team wist met de door hen gezamenlijk ontworpen en geproduceerde robot de jury te boeien en sleepte daarmee de Award voor het beste Industrial Design in de wacht.

De jury was zeer onder de indruk van het design en de functies van de robot, alsmede de marketing daaromheen.

Na een eerste score in de halve finale in Florida is het team verder gereisd naar Orlando om ook daar deel te nemen aan de robotcompetitie. Volg de livestream: http://teamrembrandts.com/livestream-2017/

FIRST biedt behendigheidswedstrijden voor zelfgebouwde robots. De FIRST Foundation ( For Inspiration and recognition of Science and Technology) bestaat sinds 1989 en heeft als doel om jongeren op hun eigen niveau ( verschillende activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen) te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie.

De laatste jaren doen inmiddels wereldwijd zo’n 400.000 leerlingen en studenten mee aan een van de FIRST programma’s:.

FIRST LEGO League junior ( doelgroep: jongeren van 6- 10 jaar)
FIRST LEGO League ( doelgroep jongeren van 9-14 jaar)
FIRST Tech Challenge ( doelgroep jongeren van 12-18 jaar)
En de FIRST Robotics Competitions ( doelgroep 14 jaar en ouder)

Advertisment ad adsense adlogger