Merkel bezorgd om verloren vertrouwen Duitse auto-industrie

merkel

Vrees bij Duitse auto-industrie door nieuwe aandrijftechnieken

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel is bezorgd om de auto-industrie in haar land. Ze vreest dat de sector bij de ontwikkeling van nieuwe aandrijftechnieken de aansluiting tot de internationale markt zal missen. Dat zei de Duitse politica, die zich kandidaat heeft gesteld voor een vierde termijn als bondskanselier, in een podcast.

Merkel zei dat de sector ‘veel vertrouwen heeft verloren’, hierbij verwijzend naar het dieselschandaal waarin verscheidene Duitse autobedrijven zijn verwikkeld. De sector heeft volgens de bondskanselier veel goed te maken.

Aandacht voor elektrisch rijden

Bovendien bekritiseerde ze het gebrek aan ontwikkeling op het gebied van elektrische auto’s. Er zou een te beperkt aanbod zijn en de infrastructuur in steden voor het laden van accu’s moet verder worden ontwikkeld. ‘Moderne autotechnologie is natuurlijk een onderzoeksgebied dat wij graag steunen’, aldus Merkel.

De Bondsdagverkiezingen in Duitsland vinden eind september plaats. Tijdens haar campagne heeft Merkel de auto-industrie, de grootste industrie in het land, vaker bekritiseerd. De sector is in Duitsland goed voor 800.000 banen.

Advertisment ad adsense adlogger