Nieuws

Floorganise in procesinnovatie voor marinewerven in VS

Floorganise in procesinnovatie voor marinewerven in VS

De Nederlandse scale-up Floorganise gaat in 2021 drie Amerikaanse marinewerven ondersteunen met digitale innovatie om productie-logistieke planning en beheersing te vereenvoudigen. Het project wordt uitgevoerd samen met Shipconstructor USA, een leverancier van engineeringsoftware voor de scheepsbouw met een groot marktaandeel in de VS.

DP-transmitter: Beproefd meetprincipe - nóg beter

DP-transmitter: Beproefd meetprincipe - nóg beter

Geavanceerd ontwerp en moderne productietechnologieën vergroten het toepassingsbereik en verminderen de totale cost of ownership. De verschildruktransmitter (DP) heeft zijn plaats in de procesautomatisering verworven en is inmiddels het "neusje van de zalm". Het meetprincipe is alom bekend. Er is bijna geen andere procesmeting zo ingenesteld, en geen...

Nieuwe 8XE MIG 8TE TIG afzuigtoorts

Nieuwe 8XE MIG 8TE TIG afzuigtoorts

Translas is een Nederlandse fabrikant van lastoortsen, opgericht door lassers, voor lassers met een passie voor innovatie en nieuwe technologieën en als doel blootstelling aan gevaarlijke dampen te verminderen en te zorgen voor een gezondere en veiligere werkomgeving.

Eerste gecombineerde vorksensor

Eerste gecombineerde vorksensor

Met de nieuwe GSX gecombineerde vork sensor presenteert Leuze opnieuw een wereldwijde innovatie. Het apparaat combineert de voordelen van optische- en ultrasone sensoren. Deze sensor is vooral geschikt voor etiketteermachines die in de verpakkingsindustrie worden gebruikt.

Uitbreiding 3DEXPERIENCE-platform

Uitbreiding 3DEXPERIENCE-platform

Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS 2021, een nieuwe versie van de applicatie voor 3D-ontwerpen en engineering. Deze nieuwe versie verbetert de benodigde verwerkingsprocessen voor ontwerpen, documenteren, datamanagement en validatie.

Intelligente ventieldiagnose

Intelligente ventieldiagnose

SAMSON biedt een nieuw alles-in-een-pakket aan op het gebied van intelligente ventieldiagnose: SAM Valve Management. Deze webgebaseerde tool combineert slimme regelventielen met een intelligente systeemoplossing en lage onderhoudskosten.

Belangrijke stap in goedkope, printbare sensoren

Belangrijke stap in goedkope, printbare sensoren

Onderzoekers van UHasselt, Swansea University en de Universiteit van Dresden hebben grote stappen gezet in de ontwikkeling van infraroodsensoren uit goedkope, printbare elektronica.

Laser-satellietcommunicatie als oplossing voor snelgroeiend dataverkeer

Laser-satellietcommunicatie als oplossing voor snelgroeiend dataverkeer

Laser-communicatie tussen satellieten en met grondstations op aarde is een nieuwe technologie die razendsnelle netwerken mogelijk maakt. Het idee staat nu nog in de kinderschoenen, maar TNO en Airbus DS NL tekenden onlangs een Memorandum of Understanding (MoU). Ze hebben de gezamenlijke ambitie om deze veelbelovende technologie verder te ontwikkelen...

Vision controlled verpakken van meubels

Vision controlled verpakken van meubels

De modulaire robotcel van Ikea Industry Slovakia maakt gebruik van twee PhoXi 3D-scanners, de S- en XL-modellen. Het lokalisatiesysteem bestaat uit een tweedelige strategie. In de eerste fase scant de XL 3D-scanner elk schap om de voorlopige positie te bepalen en de beste kandidaat te selecteren. Het systeem stuurt vervolgens een commando naar een ABB-robot...

Cybersecurity en het 'nieuwe normaal' beveiligen

Bunnik, november 2020 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, heeft zijn voorspellingen op het vlak van cybersecurity in 2021 onthuld. Dat is een overzicht van de belangrijkste uitdagingen waar organisaties volgend jaar mee geconfronteerd zullen worden.

Automatie | PMA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang tweewekelijks een e-mail.

Aanmelden
Automatie | PMA # 5

Automatie | PMA 2020 editie 5 homepage

In deze editie onder andere: ‘Techniek promoten’, ‘Verschuivende polen’ en ‘ATEX, alles duidelijk?’

Download de PDF

Bekijk de inhoud
GRATIS 2 NUMMERS OP PROEF

Bent u nog niet bekend met Automatie | PMA?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Meertalig webinar "Quality assurance in the casting industry"

24 september 2020 - 6 oktober 2020

Lees meer