Nieuws

Rechter oordeelt over behoud maritieme noodknop

Rechter oordeelt over behoud maritieme noodknop

Satellietbedrijf Inmarsat, dat met schotels in het Friese Burum de noodsignalen van schepen registreert, spant een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Het bedrijf moet van het ministerie van Economische Zaken zijn schotels uit Burum weghalen omdat het nieuwe 5G-signaal voor storingen zorgt. "Het gaat om voor de scheepvaart essentiële communicatie",...

Slim energiebeheer met nieuwe IoT-gateway RevPi Flat

Slim energiebeheer met nieuwe IoT-gateway RevPi Flat

Digitalisering en netwerken houden niet op bij de energiesector. Met de RevPi Flat presenteert Helmholz Benelux een nieuwe slimme IoT-gateway, gebaseerd op de Raspberry Pi 3+ Compute Module en Linux. De vrij programmeerbare module overtuigt door zijn industriële eigenschappen en een groot aantal interfaces.

Nieuwe TSN-compatibele servo-aandrijving Mitsubishi

Nieuwe TSN-compatibele servo-aandrijving Mitsubishi

De nieuwe TSN compatibele servo-aandrijvingen van de MELSERVO MR-J5-serie van Mitsubishi Electric voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van precisie, dynamiek en meerassige synchronisatie. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor toepassingen in de levensmiddelen- en drankenindustrie, life sciences en print- en papierindustrie.

ABB benoemt Jörg Theis als directeur B&R

ABB benoemt Jörg Theis als directeur B&R

ABB heeft Jörg Theis benoemd tot directeur van de divisie Machine Automation (B&R) van ABB met ingang van 1 april. Hij volgt Clemens Sager op, die de divisie sinds dit jaar ad interim leidde.

IFS neemt Axios Systems over

IFS neemt Axios Systems over

IFS neemt Axios Systems PLC, een wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde Enterprise Service Management (ESM)-software, over. Erkend als leider in IT Service Management (ITSM) en IT Operations Management (ITOM) heeft Axios Systems een goede naam opgebouwd met hun omnichannel Service Management-oplossing, waar veel van internationale merken op vertrouwen,...

AutoStore draait recordjaar in Europa

AutoStore draait recordjaar in Europa

Element Logic, de eerste AutoStore-distributeur van de wereld, heeft zijn omzet het afgelopen jaar zien stijgen met veertig procent. Door de enorme impuls in online winkelen, leggen bedrijven meer focus op de efficiëntie van processen, zoals opslag en orderpicking. Ook de uitbreiding naar nieuwe markten verstevigde de groei.

Allinq bouwt portals met Mendix low-code platform

Allinq bouwt portals met Mendix low-code platform

Allinq heeft het Mendix low-code platform geselecteerd om haar strategische doelen te realiseren: customer first en waste to zero. Allinq is één van de grootste Nederlandse specialisten in het beheer en onderhoud van telecominfrastructuur. Het bedrijf gebruikt het low-code platform van Mendix om verschillende portals te creëren om bedrijfskritische...

WAGO lanceert doorvoerconnector met bedieningshendel

WAGO lanceert doorvoerconnector met bedieningshendel

WAGO presenteert de doorvoerconnector van de serie 221 met bedieningshendel voor aansluiting in doorgaande richting. Een doordachte en geavanceerde aansluiting voor alle soorten geleiders van 0,2 tot 4 mm². "Ongekend eenvoudig, veilig én snel.", aldus WAGO.

Ziekenhuisbedden reinigen met robots

Ziekenhuisbedden reinigen met robots

Weber Hospital Systems heeft een techniek ontwikkeld om ziekenhuisbedden te reinigen met robots. In 2014 heeft Weber een eenmalig project gedaan in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar werden de bedden toen handmatig gereinigd. Dit is duur, er is vaak een tekort aan mensen en het resultaat is nooit 100 procent. Echter, de automatisering loopt...

Productie groene stroom in Nederland groeit explosief

Productie groene stroom in Nederland groeit explosief

De productie van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen is in 2020 met 40 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Een kwart van het Nederlandse elektriciteitsverbruik kwam uit duurzame bronnen uit Nederland.

Automatie | PMA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang tweewekelijks een e-mail.

Aanmelden
Automatie | PMA # 5

Automatie | PMA 2020 editie 5 homepage

In deze editie onder andere: ‘Techniek promoten’, ‘Verschuivende polen’ en ‘ATEX, alles duidelijk?’

Download de PDF

Bekijk de inhoud
GRATIS 2 NUMMERS OP PROEF

Bent u nog niet bekend met Automatie | PMA?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Meertalig webinar "Quality assurance in the casting industry"

24 september 2020 - 6 oktober 2020

Lees meer