Nieuws

Seepex’ progressieve wormpomp

Seepex’ progressieve wormpomp

Geautomatiseerd voor de beste pompcapaciteit: In de intelligente toekomst van mediapomptoepassingen worden veel aspecten eenvoudiger. De marktleider heeft de toekomstige pompgeneratie nu al in zijn programma opgenomen: de progressieve wormpomp, waarvan de statorklemmen automatisch instelbaar zijn.

Nieuw type transportbanden van Dorner

Dorner GmbH breidt het in Jülich, Duitsland, geproduceerde programma transportbanden verder uit met de serie 2200 modulaire bandtransporteurs.

Sick:Eén flowsensor, vele meettaken

Sick:Eén flowsensor, vele meettaken

De thermische flowsensor FTMg van Sick meet niet alleen gasflow, maar ook gastemperatuur en procesdruk.

Nieuw productiebesturingssysteem CENTUM VP R6.07.10

Nieuw productiebesturingssysteem CENTUM VP R6.07.10

Yokogawa introduceert een verbeterde versie van het geïntegreerde productiebesturingssysteem CENTUM VP, een kernproduct van de OpreXTM Control- en Safety System-reeks van oplossingen.

De perfecte basis voor Smart Buildings

De perfecte basis voor Smart Buildings

Met de nieuwe BACnet/IP-controller breidt WAGO de PFC200-productfamilie opnieuw uit. Het apparaat combineert de voordelen van het open Linux®-besturingssysteem met de comfortabele engineering software e!COCKPIT en een gestandaardiseerde MQTT-interface.

Zo haal je het meeste uit je lasersnijmachine

Zo haal je het meeste uit je lasersnijmachine

Veel fabrieken benutten moderne lasersnijsystemen niet optimaal. Wat ontbreekt, is een geïntegreerde visie op hoe het materiaal door de fabriek beweegt. Machines kunnen dan wel krachtig en snel zijn, als de productieomgeving dit niet kan volgen, vertraagt het proces of volgt er zelfs een stilstand dat bedrijven veel geld kan kosten. Zo zijn lasersnijsystemen...

Neugart planeetvertragingen met gemonteerd rondsel

Neugart planeetvertragingen met gemonteerd rondsel

  Neugart planeetvertragingen met gemonteerd rondsel Neugart introduceert de uitbreiding van het leveringspakket planeetvertragingen met rondsels voor gebruik bij heugel- rondselcombinaties. Deze rondsels zijn door Neugart ontwikkeld en worden ook in huis geproduceerd en gemonteerd. Door de nauwkeurige samenbouw aan de  planeetvertragingen...

Wees moedig om de watervervuiling te verminderen!

Wees moedig om de watervervuiling te verminderen!

Britse waterbedrijven moeten "moedig"zijn als ze ambitieuze vervuilingsdoelstellingen willen bereiken en voldoen aan de hoge verwachtingen van regelgevers in de komende vijf jaar. De opmerking komt van Karyn Georges, hoofd consulting bij global innovation and technology consultancy Isle, voorafgaand aan de Zero Pollutions Conference van het bedrijf.

Juniper Networks lanceert geconvergeerde referentiearchitectuur voor edge computing in industriële markten als de olie- en aardgasindustrie en nutssector

Half september introduceerde Juniper Networks samen met Schweitzer Engineering Laboratories (SEL Inc.) en Dragos Inc. de communicatiearchitectuur Converged Industrial Edge. Deze architectuur is ontwikkeld om bedrijven in industriële markten, zoals de olie- en aardgasindustrie en nutssector, te helpen met het terugdringen van de beveiligingsrisico’s, het reduceren van de operationele kosten en het verbeteren van het situationele bewustzijn.

Netvoeding Pro 2: efficiënt en duurzaam

Netvoeding Pro 2: efficiënt en duurzaam

In de machinebouw worden de eisen voor een efficiënte voeding steeds hoger. Wat heeft een voeding nodig om maximaal efficiënt te zijn? En wat is de relatie tussen efficiëntie en omvang? Met de Pro 2-voeding heeft WAGO een nieuwe oplossing op de markt gebracht die voldoet aan de huidige en toekomstige eisen. Vandaag al denken aan morgen. Zo werkt WAGO...

Automatie | PMA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang tweewekelijks een e-mail.

Aanmelden
Automatie | PMA # 5

Automatie | PMA 2020 editie 5 homepage

In deze editie onder andere: ‘Techniek promoten’, ‘Verschuivende polen’ en ‘ATEX, alles duidelijk?’

Download de PDF

Bekijk de inhoud
GRATIS 2 NUMMERS OP PROEF

Bent u nog niet bekend met Automatie | PMA?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Meertalig webinar "Quality assurance in the casting industry"

24 september 2020 - 6 oktober 2020

Lees meer