Nieuws

Belangrijke stap in goedkope, printbare sensoren

Belangrijke stap in goedkope, printbare sensoren

Onderzoekers van UHasselt, Swansea University en de Universiteit van Dresden hebben grote stappen gezet in de ontwikkeling van infraroodsensoren uit goedkope, printbare elektronica.

Laser-satellietcommunicatie als oplossing voor snelgroeiend dataverkeer

Laser-satellietcommunicatie als oplossing voor snelgroeiend dataverkeer

Laser-communicatie tussen satellieten en met grondstations op aarde is een nieuwe technologie die razendsnelle netwerken mogelijk maakt. Het idee staat nu nog in de kinderschoenen, maar TNO en Airbus DS NL tekenden onlangs een Memorandum of Understanding (MoU). Ze hebben de gezamenlijke ambitie om deze veelbelovende technologie verder te ontwikkelen...

Vision controlled verpakken van meubels

Vision controlled verpakken van meubels

De modulaire robotcel van Ikea Industry Slovakia maakt gebruik van twee PhoXi 3D-scanners, de S- en XL-modellen. Het lokalisatiesysteem bestaat uit een tweedelige strategie. In de eerste fase scant de XL 3D-scanner elk schap om de voorlopige positie te bepalen en de beste kandidaat te selecteren. Het systeem stuurt vervolgens een commando naar een ABB-robot...

Cybersecurity en het 'nieuwe normaal' beveiligen

Bunnik, november 2020 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, heeft zijn voorspellingen op het vlak van cybersecurity in 2021 onthuld. Dat is een overzicht van de belangrijkste uitdagingen waar organisaties volgend jaar mee geconfronteerd zullen worden.

Cybersecurity en het nieuwe 'Normaal'

heck Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, heeft zijn voorspellingen op het vlak van cybersecurity in 2021 onthuld. Dat is een overzicht van de belangrijkste uitdagingen waar organisaties volgend jaar mee geconfronteerd zullen worden.

Softing lanceert nieuwe release edgeConnector Siemens

Softing lanceert nieuwe release edgeConnector Siemens

Softing Industrial introduceert versie v1.20 van edgeConnector Siemens. De softwaremodule is gebaseerd op containertechnologie en verbindt Siemens controllers met industriële IoT-toepassingen.

Vosteq en Neurala bundelen krachten in Visuele inspectiesoftware met A

Innovatieve oplossing voor inspectie en analyse in de industrie

Nieuwe flowsensor Sick

De thermische flowsensor FTMg van Sick meet niet alleen gasflow, maar ook gastemperatuur en procesdruk

Yokogawa lanceert OpreX Managed Service

OpreX Managed Service is een dienst waarmee fabrieksapparatuur op afstand kan worden gemonitord en onderhouden. Door problemen in fabrieksinstallaties en -apparatuur te identificeren en te corrigeren voordat deze uitvallen, kan worden voorkomen dat de fabriek onverwachts stil komt te liggen. De service is volledig modulair opgebouwd en kan hierdoor tegemoet komen aan de wensen en behoeften van iedere klant.

Messagebird

Messagebird

Nederlandse ‘unicorn’ gewaardeerd op 3 miljard dollar na groeiende vraag naar omnichannel platform-as-a-service tijdens lockdown

Automatie | PMA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang tweewekelijks een e-mail.

Aanmelden
Automatie | PMA # 5

Automatie | PMA 2020 editie 5 homepage

In deze editie onder andere: ‘Techniek promoten’, ‘Verschuivende polen’ en ‘ATEX, alles duidelijk?’

Download de PDF

Bekijk de inhoud
GRATIS 2 NUMMERS OP PROEF

Bent u nog niet bekend met Automatie | PMA?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Meertalig webinar "Quality assurance in the casting industry"

24 september 2020 - 6 oktober 2020

Lees meer