Nieuws

Nieuwe basisplaat voor digitale flowschakelaars SMC

Nieuwe basisplaat voor digitale flowschakelaars SMC

Een nieuwe basisplaat voor digitale flowschakelaars van SMC centraliseert de regeling van de flow en temperatuur in productielijnen en -installaties.

SICK deTem4 A/P: flexibele inloopbeveiliging

SICK deTem4 A/P: flexibele inloopbeveiliging

De meerstraalsveiligheidssensor deTem4 A/P is een inloopbeveiligingssysteem met een actieve zender en passieve spiegelunit. Naast de compacte behuizing valt hij op door zijn hoge flexibiliteit bij toepassingen voor toegangsbeveiliging en in- en uitvoerbewaking (muting). Afhankelijk van de behoefte en individuele eisen kunnen de reikwijdte, het aantal...

Boston Dynamics robots luiden 2021 dansend in

Boston Dynamics robots luiden 2021 dansend in

Het Amerikaanse bedrijf Boston Dynamics luidt het nieuwe jaar in met een filmpje van dansende robots. Ze bewegen soepel en balanceren moeiteloos op één been. Het is geinig om te zien. Maar hoe indrukwekkend is het? In het eerste shot van het filmpje dat Boston Dynamics rond nieuwjaar naar buiten bracht, zien we een menselijk gebouwde...

‘De IoT-toepassingen voor smart cities zijn eindeloos’

‘De IoT-toepassingen voor smart cities zijn eindeloos’

Geonius heeft samen met de Tilburgse IoT-ontwikkelaar Remoticom sensoren ontwikkeld die gegevens via het “Internet of Things” (IoT) doorsluizen naar een database in de cloud. Zo kun je bijvoorbeeld de grondwaterstand in peilbuizen van gemeenten en waterschappen checken, zonder dat je er één voor één langs hoeft...

Floorganise in procesinnovatie voor marinewerven in VS

Floorganise in procesinnovatie voor marinewerven in VS

De Nederlandse scale-up Floorganise gaat in 2021 drie Amerikaanse marinewerven ondersteunen met digitale innovatie om productie-logistieke planning en beheersing te vereenvoudigen. Het project wordt uitgevoerd samen met Shipconstructor USA, een leverancier van engineeringsoftware voor de scheepsbouw met een groot marktaandeel in de VS.

DP-transmitter: Beproefd meetprincipe - nóg beter

DP-transmitter: Beproefd meetprincipe - nóg beter

Geavanceerd ontwerp en moderne productietechnologieën vergroten het toepassingsbereik en verminderen de totale cost of ownership. De verschildruktransmitter (DP) heeft zijn plaats in de procesautomatisering verworven en is inmiddels het "neusje van de zalm". Het meetprincipe is alom bekend. Er is bijna geen andere procesmeting zo ingenesteld, en geen...

Nieuwe 8XE MIG 8TE TIG afzuigtoorts

Nieuwe 8XE MIG 8TE TIG afzuigtoorts

Translas is een Nederlandse fabrikant van lastoortsen, opgericht door lassers, voor lassers met een passie voor innovatie en nieuwe technologieën en als doel blootstelling aan gevaarlijke dampen te verminderen en te zorgen voor een gezondere en veiligere werkomgeving.

Eerste gecombineerde vorksensor

Eerste gecombineerde vorksensor

Met de nieuwe GSX gecombineerde vork sensor presenteert Leuze opnieuw een wereldwijde innovatie. Het apparaat combineert de voordelen van optische- en ultrasone sensoren. Deze sensor is vooral geschikt voor etiketteermachines die in de verpakkingsindustrie worden gebruikt.

Uitbreiding 3DEXPERIENCE-platform

Uitbreiding 3DEXPERIENCE-platform

Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS 2021, een nieuwe versie van de applicatie voor 3D-ontwerpen en engineering. Deze nieuwe versie verbetert de benodigde verwerkingsprocessen voor ontwerpen, documenteren, datamanagement en validatie.

Intelligente ventieldiagnose

Intelligente ventieldiagnose

SAMSON biedt een nieuw alles-in-een-pakket aan op het gebied van intelligente ventieldiagnose: SAM Valve Management. Deze webgebaseerde tool combineert slimme regelventielen met een intelligente systeemoplossing en lage onderhoudskosten.

Automatie | PMA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang tweewekelijks een e-mail.

Aanmelden
Automatie | PMA # 5

Automatie | PMA 2020 editie 5 homepage

In deze editie onder andere: ‘Techniek promoten’, ‘Verschuivende polen’ en ‘ATEX, alles duidelijk?’

Download de PDF

Bekijk de inhoud
GRATIS 2 NUMMERS OP PROEF

Bent u nog niet bekend met Automatie | PMA?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Meertalig webinar "Quality assurance in the casting industry"

24 september 2020 - 6 oktober 2020

Lees meer