Nieuws

App verbetert gebruik instrumentatiedata

App verbetert gebruik instrumentatiedata

Siemens breidt haar instrumentatieportfolio uit met de nieuwe Sitrans SAM IQ-app voor Smart Asset Management (SAM) van procesinstrumentatie. De Sitrans SAM IQ-app biedt de gebruiker nieuwe mogelijkheden door waardevolle informatie beschikbaar te stellen, die voorheen niet toegankelijk was.

V-Force® lithium-ion-technologie

V-Force® lithium-ion-technologie

Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, introduceert onder het merk V-Force® zijn eigen oplossingen voor klanten die de prestatie van hun heftrucks willen verhogen met gebruik van lithium-ion-technologie. Crown’s V-Force-energieopslagsystemen omvatten lithium-ion-batterijen en opladers en zijn nu verkrijgbaar voor alle vorkheftrucks...

Verdrievoudiging markt agrarische robots in tien jaar mogelijk

De groei van de wereldbevolking, schaarste aan personeel en landbouwgrond en de verduurzaming van de voedselketen gaan zorgen voor een doorbraak van de robotisering in de landbouw. ABN AMRO schat de omzet in de internationale agritech-markt nu op ruim 6 miljard euro.

Stationair lasrookafzuigsysteem met groot filteroppervlak

Stationair lasrookafzuigsysteem met groot filteroppervlak

Voor kostenefficiënte toegang tot integrale lasrookextractie: Het nieuwe WallMaster filtersysteem van KEMPER laat metaalbewerkingsbedrijven hun beschermende lasapparatuur voor medewerkers optimaliseren. Met een oppervlakte van 42 vierkante meter heeft de stationaire unit het grootste filteroppervlak in het instapprijssegment. Er is weinig inspanning...

Miniatuur load cells

Miniatuur load cells

HBM, een van de toonaangevende leveranciers van test- en meettechnologie, heeft de C11, een nieuwe serie miniatuur krachtopnemers geïntroduceerd. De op rekstrooktechnologie gebaseerde krachtopnemers zijn door hun zeer bescheiden afmetingen bijzonder geschikt voor de toepassing in productiemachines en testbanken.

NORDAC nieuwe generatie schakelkastomvormers

NORDAC nieuwe generatie schakelkastomvormers

Optimale prestaties in de schakelkast: De NORDAC PRO SK 500P frequentieomvormers van NORD DRIVESYSTEMS zijn uitgerust met een geïntegreerde multiprotocol Ethernet interface, een multi-encoder interface voor meerdere assen en een USB interface voor het spanningsvrij parametriseren. Perfect voor elke toepassing.

Nieuwe Cobot van Fanuc

Eenvoudige programmering (drag&drop), extreme betrouwbaarheid en veiligheid zijn enkele van zijn sterkte punten.

Finse waterleverancier test asset investment planning software

Finse waterleverancier test asset investment planning software

De Finse energieleverancier Alva is de eerste in Scandinavië die Ovarro's PIONEER asset investment planning (AIP) software test. De zes maanden durende proef, die in mei van start ging, richt zich op het waterdistributienetwerk van Alva, maar zal ook de potentiële voordelen van optimale investeringsplanning over zijn activabasis beoordelen.

Yokogawa breidt draadloze oplossing voor industriële IoT uit

Yokogawa breidt draadloze oplossing voor industriële IoT uit

Yokogawa kondigt de lancering van nieuwe druk- en temperatuursensoren in de Sushi Sensor-reeks aan als draadloze oplossing voor het industriële IoT (IIoT) voor Europa en Noord-Amerika en specifieke markten in Zuidoost-Azië. De sensoren worden op een later moment ook op andere markten gebracht. Deze toevoegingen aan de Sushi Sensor-serie, onderdeel van...

Integratie Load cells met DSE weegelektronica

HBM, een van de toonaangevende leveranciers van weegtechnologie, heeft een nieuwe load cell conditioner - de DSE-HIE - op de markt gebracht, waarmee elke rekstrookgebaseerde load cell in een modern industrieel ethernetsysteem geïntegreerd kan worden.

Automatie | PMA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang tweewekelijks een e-mail.

Aanmelden
Automatie | PMA # 5

Automatie | PMA 2020 editie 5 homepage

In deze editie onder andere: ‘Techniek promoten’, ‘Verschuivende polen’ en ‘ATEX, alles duidelijk?’

Download de PDF

Bekijk de inhoud
GRATIS 2 NUMMERS OP PROEF

Bent u nog niet bekend met Automatie | PMA?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Meertalig webinar "Quality assurance in the casting industry"

24 september 2020 - 6 oktober 2020

Lees meer