'Zelfs basale cybersecurity-maatregelen nog steeds niet structureel toegepast in industrie'

m8032-01

Zelfs basale cybersecurity-maatregelen worden nog steeds niet structureel toegepast in de industrie. Intussen ontstaan er nieuwe risico’s doordat er ongeteste technologieën worden geïntegreerd in infrastructuur die onmisbaar is voor een goed functionerende maatschappij.

Dat concluderen experts van Applied Risk op het gebied van industriële cybersecurity in een verschenen rapport, getiteld: The State of Industrial Cyber Security Report 2019.

“We zien dat er steeds meer nieuwe en ongeteste technologieën worden toegepast in operationele technologie (OT). Deze technologie zorgt voor de daadwerkelijke aansturing en monitoring van vitale processen in onze samenleving. Daarbij komt het steeds vaker voor dat gegevens naar de cloud worden verstuurd om te worden verwerkt”, zegt Jalal Bouhdada, oprichter en CEO van Applied Risk. “Ondanks de toegenomen bewustwording wordt bij het ontwikkelen en inzetten van nieuwe technologieën nog steeds de prioriteit gegeven aan het snel naar de markt brengen en aan kosten in plaats van aan belangrijke veiligheidsoverwegingen.”

“Cybersecurity kan in de industrie niet langer worden gezien als bijzaak. Door dit onderwerp een centrale plaats te geven in hun cultuur kunnen organisaties de risico’s beperken op financiële schade en reputatieverlies, en veilig profiteren van de enorme mogelijkheden van digitalisering”, zegt Bouhdada.

Het besef van het belang van beveiliging van OT en het industriële internet der dingen (IIoT) is gegroeid. Dat komt mede door de wereldwijd toenemende druk van toezichthouders en het oplopende aantal digitale veiligheidsincidenten bij industriële installaties, stelt het rapport van het Nederlandse bedrijf.

In het rapport staan trends en aanbevelingen, waaronder belangrijke technische en procedurele maatregelen die de veiligheid en weerbaarheid kan verbeteren van onmisbare industriële voorzieningen. Het rapport bevat bevindingen, inzichten en stappenplannen die het industriële cybersecurityteam van Applied Risk heeft verzameld op basis van cybersecurity-activiteiten in onmisbare infrastructuur van over de hele wereld, in sectoren als olie en gas, energie, chemie, maakindustrie, waterbeheer, farmacie en maritiem.

Lees ook
Online advertenties steeds vaker ingezet door internetcriminelen

Online advertenties steeds vaker ingezet door internetcriminelen

Het aantal fake-websites dat via online advertenties meelift op de naamsbekendheid van een Nederlands topmerk, steeg in 2017 met meer dan 360%. Dat blijkt uit een analyse door SIDN (Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland) van het gebruik van de 50 meest bekende merknamen in domeinnamen. De analyse is uitgevoerd met de Domeinnaambewakingsservice...

Nominatie BitSensor voor self-protection-technologie

Nominatie BitSensor voor self-protection-technologie

BitSensor houdt hackers buiten de deur Alex Dings (21) van BitSensor verkondigt dat hij niet zal stoppen met zijn product totdat 7,4 miljard mensen ‘secure’ gebruik kunnen maken van het internet. Hij garandeert dat hij binnen vijftig milliseconden erachter kan komen of je bent gehackt of niet. Het gaat hierbij om de beveiliging van data en applicaties....

Nederlanders overschatten hun internetbeveiligingsvaardigheden

Nederlanders overschatten hun internetbeveiligingsvaardigheden

Een ruime meerderheid van de Nederlanders denkt goed om te gaan met potentieel gevaarlijke situaties op internet- en computergebied. Minder dan 15 procent verwacht slachtoffer te kunnen worden van dreigingen op dat gebied. Een meerderheid van de Nederlanders verklaart bij Alert Online-onderzoek 'goed', 'zeer goed' tot 'uitstekend' te handelen bij online...