Yokogawa lanceert nieuwste versie van ProSafe-RS R4.05.00

ProSafe RS

Deze upgrade heeft een nieuwe processormodule met een door Yokogawa ontwikkelde Micro Processor Unit (MPU). Het gebruik van een MPU die door Yokogawa zelf is ontworpen, voorkomt verstoringen veroorzaakt door aanpassing of beëindiging van in de handel verkrijgbare elektronische onderdelen, zodat het ProSafe-RS-systeem gegarandeerd lange tijd stabiel blijft. Deze versie van ProSafe-RS omvat ook een verbeterde functie waarmee het bijwerken van systeemsoftware sneller verloopt én een nieuwe functie die gebruikersfouten helpt voorkomen. Met deze verbeteringen draagt Yokogawa bij aan de veiligheid en duurzaamheid gedurende de volledige cyclus van fabrieksactiviteiten.

Detecteren van abnormale situaties in de industrie

In bijvoorbeeld de olie, gas, petrochemie en chemie industrie wordt gebruikgemaakt van veiligheidssystemen om een installatie veilig tot stilstand te brengen wanneer een abnormale situatie is gedetecteerd. Ook maken deze systemen onderdeel uit van brand- en gassystemen die alarmen activeren en gepaste maatregelen treffen wanneer giftig gas, vuur, rook of hitte wordt gedetecteerd.

Door snelle vooruitgang in de technologie hebben de elektronische onderdelen die in veel verschillende producten en systemen worden gebruikt een steeds kortere levensduur. Wanneer een elektronisch onderdeel wordt aangepast of beëindigd, zijn er niet altijd geschikte alternatieven verkrijgbaar. Als gevolg daarvan moeten fabrikanten vaak aanzienlijke aanpassingen doorvoeren in hun producten en systemen. Om deze situaties aan te pakken en ondersteuning te kunnen bieden gedurende de volledige levenscyclus van de installatie, heeft Yokogawa eigen onderdelen ontwikkeld voor ProSafe-RS en verbeterde functies toegevoegd om ervoor te zorgen dat de software bijgewerkt blijft en de werking ervan wordt verbeterd.

Verbeteringen van ProSafe-RS

1.  Nieuwe S2CP471-processormodule met MPU van Yokogawa

Het Safety Control Station (SCS) is een belangrijk onderdeel van het ProSafe-RS-systeem en de processormodule is een onmisbaar component van de SCS. Voor deze nieuwe versie van ProSafe-RS heeft Yokogawa de S2CP471-processormodule ontwikkeld. Om langdurige productondersteuning te verzekeren (veiligheid van toeleveringsketen) en zo bij te dragen aan de algehele stabiliteit en voortzetting van fabrieksactiviteiten, heeft Yokogawa een nieuwe, bedrijfseigen MPU aan de S2CP471-processormodule toegevoegd.

2. Mogelijkheid om de systeemversie te upgraden terwijl SCS in gebruik is

Om de veiligheid van fabrieksactiviteiten te garanderen, moeten de nieuwste veiligheidsfuncties en andere maatregelen worden geïmplementeerd in de systeemsoftware van de fabriek. Tot nu toe kon de SCS-software slechts een keer in de paar jaar worden bijgewerkt, omdat de gerelateerde productieprocessen moesten worden stilgelegd. Deze nieuwe versie van ProSafe-RS omvat een verbeterde functie voor het upgraden van het SCS-programma waarmee software-updates online kunnen worden uitgevoerd, waardoor het upgraden naar een nieuwe versie kan worden uitgevoerd zonder dat de productieprocessen hoeven te worden gestopt. Zo hebben klanten meer vrijheid bij het kiezen wanneer ze de systeemsoftware willen upgraden. Een risicobeoordeling is vereist voordat deze nieuwe functie wordt gebruikt.

3. Toevoeging van geforceerde I/O Viewer om zichtbaarheid en bewustzijn in de fabriek te verbeteren

Het forceren van I/O- en applicatieprogrammavariabelen is meestal noodzakelijk bij het inbedrijfstellen en onderhouden van de fabriek. Om vast te stellen of specifieke I/O- en programmavariabelen geforceerd zijn, moest worden overlegd met veiligheidstechnici of moest dergelijke informatie worden opgezocht in dienstdocumentatie. Om de efficiëntie en nauwkeurigheid te verbeteren, heeft Yokogawa een geforceerde I/O Viewer ontwikkeld waarmee operators in één oogopslag voor alle SCS's kunnen zien of een I/O of variabele is geforceerd. Zo worden zichtbaarheid en bewustzijn vergroot, zodat gepaste maatregelen kunnen worden getroffen wanneer er een onveilige situatie ontstaat.