Wees moedig om de watervervuiling te verminderen!

Britse waterbedrijven moeten "moedig"zijn als ze ambitieuze vervuilingsdoelstellingen willen bereiken en voldoen aan de hoge verwachtingen van regelgevers  in de komende vijf jaar. De opmerking komt van  Karyn Georges, hoofd consulting bij global innovation and technology consultancy Isle, voorafgaand aan de Zero Pollutions Conference  van het bedrijf.

foto: Karin Georges

De industrie autoriteit Ofwat instrueert bedrijven in Engeland en Wales om de verontreinigingen van oppervlaktewateren uiterlijk in 2025 met een derde verminderd te hebben. Aan deze uitdaging wordt nog een eis toegevoegd: klantenrekeningen mogen in de periode 2020-2025 niet stijgen!Georges zei: "Zero verontreinigingen zijn haalbaar, als waterbedrijven, regelgevers en klanten samenwerken. Er is nieuwe technologie die dit mogelijk maakt”. "Het halen van de doelstelling zal niet gemakkelijk zijn voor waterbedrijven en het niet in staat zijn om rekeningen te verhogen maakt het nog moeilijker, maar ze moeten inventief zijn in wat ze doen en ervoor gaan."

Het maken van de overgang naar real-time netwerken zal een van de onderwerpen zijn die worden onderzocht op de virtuele conferentie.

Georges: "Met sensoren en real-time tools die het in controlekamers mogelijk maken te zien wat er gaande is in hun netwerk voordat problemen gebeuren is een belangrijk element van een  complexe  oplossing”.

"Er zijn zeker een aantal echte leiders onder de Britse waterbedrijven die vooruit gaan met deze oplossingen en zien van fantastische resultaten. We hebben nu de hele sector nodig om te begrijpen hoe we deze technologie effectief kunnen implementeren en ermee werken.

"Natuurlijk is dit een relatief nieuw gebied en sommige waterbedrijven leren nog steeds hoe ze de binnenkomende gegevens het beste kunnen  interpreteren en erop kunnen reageren”

 Gedragsverandering en educatie van klanten blijven ook een belangrijke rol spelen bij het bereiken van nul vervuiling.  

Georges zei: "Consumenten moeten betrokken worden betrokken en bereid zijn om een actieve rol te spelen door het niet veroorzaken van blokkades door bijvoorbeeld ‘foute’ voorwerpen in wastafels en toiletten te gooien. Dit  is een gebied dat sommige waterbedrijven hebben heel goed hebben gedaan. Maar zoals we zagen met de toename van de rioleringblokkades tijdens de coronavirus lockdown periode in maart en april, is het duidelijk dat sommige consumenten nog niet bezig zijn met het onderwerp”.

 "Ik denk dat een meer integrale aanpak van de industrie nodig is. Ook de consumenten moeten de impact van hun rol begrijpen. Als  de hele sector zou kunnen samenwerken en komen met een samenhangende boodschap, konden we nu zien een echt verschil zien." Aldus Georges.