Vereenvoudigde connectiviteit voor de automatisering engineer

finger-769300_1280

Talk2M Easy Setup van HMS

HMS Networks introduceert Talk2M Easy Setup, een nieuwe configuratiewizard binnen de kosteloze VPN Client eCatcher. Talk2M Easy Setup vereist slechts een usb-stick of een sd-kaart om een Ewon Cosy online te krijgen met de Talk2M veilige remote access cloud.

Gebruiks- en onderhoudsgemak zijn van oudsher essentieel geweest voor de geavanceerde Ewon Cosy industriële remote access router. Vandaag gaat HMS weer een stap verder met Talk2M Easy Setup, waarmee gebruikers de netwerkconnectiviteit van een Ewon Cosy of Flexy kunnen configureren met niet meer dan een pc en een usb flash drive.

In Talk2M Easy Setup begeleidt een nieuwe wizard de gebruiker door de meest voorkomende instellingen voor internetconnectiviteit. Eenmaal afgerond, kan het resulterende configuratiebestand lokaal worden opgeslagen op de pc, op een usb-flashdrive of op een sd-kaart. Tenslotte wordt het opslagmedium op het betreffende Ewon product aangesloten, waarna de router verbinding maakt met de Talk2M Secure Cloud.

Naast het vereenvoudigen van het initiële installatieproces biedt Talk2M Easy Setup machinebouwers tevens een extra manier om hun externe implementaties te ondersteunen. Zodra een machine met een geïntegreerde Ewon router wordt ingezet op een locatie van een eindgebruiker, kunnen de netwerkinstellingen verschillen. Bovendien kan het voorkomen dat het lokale IT-personeel een netwerkonderhoudsbeurt uitvoert, waarbij de voor Cosy benodigde instellingen om tijdig toegang op afstand te kunnen bieden, kunnen worden gewijzigd. Dit kan zo eenvoudig zijn als het toekennen van een nieuw statisch IP-adres, of zo ingewikkeld als het installeren van een nieuwe proxy.

Als zulke netwerkveranderingen worden vastgesteld, kunnen machinebouwers hun klanten ondersteunen door een nieuw configuratiebestand te e-mailen naar de eindgebruiker, die de Cosy dan eenvoudigweg kan updaten met een usb flash drive zonder dat er een laptop, speciale software of uitgebreide ondersteuning aan te pas komt. Met deze functie gaat de installatie veel vlotter, voor zowel de machinebouwer als voor zijn klant. Talk2M Easy Setup zorgt ervoor dat machinebouwers en eindgebruikers hun belangrijkste connectiviteitsinstellingen vanaf elke locatie kunnen configureren en hun Ewon Cosy's altijd verbonden kunnen houden.