Technologie verbetert en vereenvoudigt het ontwerp van modulaire voedingen

TDK

TDK Corporation kondigt een uitbreiding aan van de 550 tot 2000 W TDK-Lambda QM serie AC-DC modulaire voedingen met de SA-modules. Deze SA-modules zijn verkrijgbaar met 5 V/15 A, 12 V/12,5 A, 15 V/10 A en 24 V/6,25 A uitgangen en bieden een kostenefficiënte oplossing voor toepassingen waar een laag uitgangsvermogen is vereist. 

Het gepatenteerde regelkringontwerp van de SA-module maakt gebruik van een digitale controller en door TDK-Lambda ontwikkelde algoritmen. ‘Phase mode control’ zorgt voor een hogere stabiliteit over een breder bereik van bedrijfscondities. Dit verbetert de uitgangsrespons op plotselinge veranderingen in de belasting, waarbij het vermogen sneller en preciezer naar de ingestelde waarde terugkeert. Het gebruik van een digitale controller zorgt bovendien voor een vermindering met 40% van het aantal in de voeding gebruikte componenten. 

Met behulp van de online Quick Product Finder van TDK-Lambda kunnen automatisch de meest optimale modules worden geselecteerd die voldoen aan de eisen voor een bepaalde klantspecifieke toepassing. Het selectiesysteem voorziet hierbij in een keur aan signalen, lekstromen en standby spanningen. Na invoer van de gewenste uitgangsspanningen en -stromen genereert de configurator automatisch een zevencijferige bestelcode, waarmee eenvoudig de order kan worden geplaatst. 

Alle modellen in de QM-serie maken weinig geluid en hebben volledige MOPP’s isolatie. Met medische en industriële veiligheidscertificaten is de QM-serie geschikt voor een breed scala aan toepassingen in onder meer BF-geclassificeerde medische apparatuur, hernieuwbare energie, test- en meet-, zend- en communicatie-apparatuur. De voedingen uit de QM-serie voldoen aan de EC/EN/UL/CSA 60601-1, ANSI/AAMI ES 60601-1, IEC/EN 61010-1 end IEC/EN/UL/CSA 60950-1 normen en zijn CE-gemarkeerd voor de Laagspannings-, EMC- en RoHS-Richtlijnen.