Team Rock Solid winnaar Young Professional Award 2019

YPA

Op de Dutch Fluid Power and Transmission Conference werd in Loods6 van DeFabrique op donderdag 10 oktober de prijswinnaar van de vierde editie van de Young Professional Award van FEDA bekendgemaakt. Dit is de prijs vanuit de brancheverenging waarbij studententeams van het derde jaar hbo Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project of opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional.

Behalve op de projectinhoud en een werkend eindproduct werden de teams beoordeeld op communicatie, multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.

Winnaar van de Award werd team Rock Solid van de Hogeschool van Amsterdam. Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven als een end-effector voor het oppakken, verplaatsen en neerzetten/leggen van natuurstenen in een structuur. Het product is gaande het project steeds beproefd en aangepast. De tweede prijs ging naar het team Nut Welding add-on van hogeschool Windesheim in Zwolle. De derde prijs was voor team The Eqyptians van de Hogeschool van Amsterdam voor een end-effector.