Summer workshops PROFINET

switch-familie

De zomer is een goede tijd om te investeren in kennis. Helmholz Benelux organiseert twee workshops die antwoord geeft op: Wat is de optimale PROFINET-infrastructuur?

PROFINET heeft in enkele jaren tijd zich opgewerkt tot het meest gebruikte netwerk binnen machines en installaties. Een positie die het onder andere heeft bereikt doordat het gebruik maakt van de standaard ethernet infrastructuur.

Dit is een groot voordeel bij het koppelen met de bestaande IT-omgeving. Het snel en eenvoudig uitwisselen van data is gemakkelijker geworden.

Maar hoe zorgt u ervoor dat uw PROFINET netwerken optimaal blijven functioneren? De koppelingen met de IT en met andere machines en/of installaties niet tot problemen leiden? U de controle over uw PROFINET-installatie behoudt? Het netwerk flexibel blijft en met een hoge beschikbaarheid? Uw netwerk security op orde is?

Met andere woorden: Wat is de optimale PROFINET-infrastructuur?

Na het ontwerp van een optimale infrastructuur wilt u natuurlijk ook tijdens het installeren en voor de oplevering weten of dit ook in de praktijk het geval is. Hoe kunt u vaststellen dat uw PROFINET-netwerk werkt zoals uitgedacht?

Helmholz Benelux beantwoordt tijdens de workshop bovenstaande vragen aan de hand van “live” cases, en is er de mogelijkheid om in te spelen op uw situatie. Deze kennis maakt de deelnemers bewust van de consequenties van zijn of haar keuzes. Ook krijgen de deelnemers handvatten om te zorgen voor het meest robuuste netwerk.

De workshops zijn dusdanig opgebouwd dat de inhoud direct in de praktijk toe te passen is.

Onderwerpen

  • Het ontwerpen van de optimale PROFINET-infrastructuur
  • Het integreren van PROFINET-installaties in andere netwerken
  • Aandachtsgebieden met betrekking tot netwerk security
  • Installatie en oplevering: Check of uw PROFINET-netwerk werkt zoals bedacht

Op de website van Helmholz Benelux kan men zich inschrijven. Ook is hier informatie over de data en locaties van de workshops. De workshops zijn kosteloos. De deelnemers investeren tijd en Helmholz regelt de rest. De workshops worden telkens afgesloten met PROFINET-netwerkborrel.