SMC introduceert compact ‘one touch’ snelheidsregelventiel

JAS

Het JAS compacte snelheidsregelventiel van SMC sluit aan op de vraag naar kleinere componenten. Met de introductie van dit product biedt SMC nu een volledige reeks compacte oplossingen aan, inclusief cilinders en kleine geïntegreerde naderingsschakelaars. 

De JAS-serie behoort tot de kleinste snelheidsregelventielen op de markt. SMC speelt daarmee in op de groeiende behoefte aan grijpertools voor industriële robots, op plaatsen waar beperkte ruimte is en controle van de cilindersnelheid essentieel is voor precieze bewegingen en herhaalbaarheid. 

De snelheidsregelventielen zijn slechts 12,7 mm hoog, ongeveer de helft van een gemiddeld snelheidsregelventiel. Ze zijn voorzien van een indruk-vergrendelknop, waarmee de cilindersnelheid handmatig of met een schroevendraaier kan worden aangepast, bijvoorbeeld in krappe ruimten. Bovendien is de installatietijd korter en zijn er meer montageopties met behulp van een inbussleutel. 

Het JAS ventiel heeft een minimum werkdruk van 0,05 Mpa en kan worden toegepast met alle SMC luchtcilinders. Dankzij de gekleurde ‘meter-out’ en ‘meter-in’ knoppen kan de gebruiker snel de functie van het snelheidsregelventiel herkennen. Ook het verschil tussen inch en metrisch is zichtbaar gemaakt door middel van gekleurde vergrendelknoppen.