SMC breidt uit met nieuwe versie meerassige stappenmotorcontroller

_03A7527.JPG

SMC heeft zijn assortiment meerassige stappenmotorcontrollers uitgebreid met de JXC92. Deze nieuwe versie kan maximaal drie elektrische aandrijvingen tegelijk besturen. Dit levert besparingen op en vereenvoudigt het proces met betrekking tot apparatuur, bedrading, ruimte en programmering.

Meerassige controle leidt tot besparingen op programmering en componenten, omdat met een controller drie actuatoren worden aangestuurd in plaats van dat drie apparaten diezelfde taak uitvoeren. Het is een aanvulling op de JXC*3 van SMC die vier assen tegelijk kan aansturen en dezelfde ethernet/IP compatibiliteit heeft, waardoor het beide krachtige oplossingen voor industriële omgevingen zijn.

De JXC92 is niet alleen zeer flexibel. Deze controller bespaart ook kostbare ruimte, omdat er minder bedrading nodig is en het apparaat kleiner is in vergelijking met het gebruik van drie afzonderlijke units. Daarnaast wordt tijd bespaard bij de programmering van de motorcontroller. Machineoperators kunnen de pc-kabels ook sneller aansluiten en loskoppelen, omdat ze meteen tot drie assen kunnen instellen met een verbinding.

De JXC92 is een complete oplossing waarmee lineair (drie assen) en circulair (twee assen) kan worden geïnterpoleerd. De controller is geschikt voor positioneren, kan door krachtregeling nauwkeurig aandrukken en is daarmee breed toepasbaar.

Dossiers