Single Pair Ethernet als gemeenschappelijke oplossing voor de toekomst van IIoT

TE

TE Connectivity werkt samen met collega-connectorproducent HARTING om Single Pair Ethernet (SPE) in te stellen als de infrastructuur om het Industrial Internet of Things (IIoT) mogelijk te maken. De twee bedrijven zullen samen oplossingen aansturen die de infrastructuur voor SPE definiëren.

Er zijn verschillende SPE-standaarden in IEEE 802.3 die betrekking hebben op ethernettechnologie voor LAN's en WANs. De laatste, 802.3cg 10Base-T1, voor afstanden tot 1 km, zal in 2019 worden vrijgegeven. SPE maakt één open, schaalbaar ethernet-netwerk binnen het automatiseringssysteem mogelijk. Dit vermindert de complexiteit en kosten aanzienlijk en maakt het mogelijk om over de bestaande grenzen heen te gaan.

TE en HARTING nodigen andere bedrijven uit om samen te werken aan Single Pair Ethernet als de infrastructuuroplossing voor de snel groeiende IIoT-markt.

"Single Pair Ethernet is de technologie waarop we de weg naar het toekomstige succes van de IIoT bouwen", zegt Eric Leijtens, Global Product Manager Industrial Communication, TE Connectivity.

"Met de nieuwe interconnectiestandaard IEC 63171-6 hebben we een uitstekende gelegenheid om het volledige potentieel van IIoT te benutten", zegt Frank Welzel, Director Global Product Management, HARTING Electronics.