SICK FlexChain: het flexibele en efficiënte lichtschermsysteem

SICK lichtscherm

In tal van detectieoplossingen binnen productie- en logistieke processen worden lichtschermen toegepast. Met de introductie van verschillende formaten is de flexibiliteit van hun inzet door de jaren heen flink vergroot. Maar wat als je de bocht van een transportband wilt volgen? Wat als je van een ander detectieprincipe gebruikt wilt maken? 

Daarom komt SICK nu met de FlexChain: een zelf samen te stellen lichtschermsysteem waarbij tot wel zestig losse sensoren over een afstand van maximaal 40 meter met elkaar verbonden worden door een cascadeschakeling. Dat maakt lange verbindingskabels en een complexe bedrading overbodig. 

Met een druk op de knop op de FlexChain-host worden de sensoren automatisch geadresseerd en geteacht. Daarmee is het systeem meteen klaar voor gebruik. Groot voordeel van FlexChain is dat het systeem verschillende sensortechnologieën kan combineren. Zender-ontvangers, reflextasters en reflectorfotocellen kunnen geheel vrij worden gepositioneerd. 

De onbewerkte sensorgegevens worden door de FlexChain-host – met geïntegreerde logische bouwstenen – geanalyseerd of direct via IO-Link, CANopen, RS-485 of I/O-signalen doorgestuurd. De uitgebreide en zeer gedetailleerde diagnose-informatie zorgt tijdens de werking voor de hoogste processtabiliteit en meetzekerheid. 

Kerninformatie:

  • Flexibel uit te breiden lichtschermsysteem met cascadeschakeling; over 40 meter kunnen tot 60 sensoren worden gekoppeld die via de FlexChain-host centraal worden aangestuurd
  • Direct klaar voor gebruik: met druk op de knop worden sensoren geïdentificeerd en geteacht.
  • Maximale meetzekerheid door sequentiële fasering van sensoren zonder onderlinge beïnvloeding
  • Superflexibele positionering van zender-ontvangers, reflextasters en fotocellen in willekeurige afstanden en posities
  • Hoge processtabiliteit door omvangrijke diagnosefunctie
  • Hoge flexibiliteit door logische configuratie in de host (bijvoorbeeld via zones en EN/OF-logica) en de interfacevarianten IO-Link, CANopen en RS-485.