Shell breidt R&D-vestiging Amsterdam uit met labruimte

Shell breidt R&D-vestiging Amsterdam uit met labruimte. Afbeelding: Shell

Shell Technology Centre Amsterdam (STCA), één van de drie belangrijkste R&D-centra van Shell wereldwijd, breidt uit met de bouw van een nieuwe vleugel voor onderzoek en versterkt hiermee de onderzoeksactiviteiten in Nederland.

De extra labruimte biedt plaats aan onderzoek naar de interactie tussen vloeistoffen en gesteente. Naar verwachting wordt de nieuwe vleugel in 2017 opgeleverd. In de nieuwe vleugel gaan ongeveer tachtig R&D-experts proeven uitvoeren, waarbij ze condities nabootsen die op kilometers diepte voorkomen. Dit onderzoek moet inzichten opleveren in de wisselwerking tussen vloeistof en gesteente.

Locatie

Met deze onderzoeksactiviteiten in de nieuwe vleugel van STCA worden verschillende specialismen bijeengebracht op één locatie. Dit bevordert de samenwerking en kennisuitwisseling; de wetenschap die aan deze gebieden ten grondslag ligt is namelijk sterk overeenkomstig. Samenwerking is de sleutel om sneller en efficiënter tot technologische innovatie te komen. Door de uitbreiding wordt tevens de positie van STCA in Shell’s mondiale R&D-netwerk versterkt.

Investeren in innovatie

“Innovatie is essentieel om energie ook in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden en tegelijk duurzamer te maken. Daarom investeren wij in verschillende innovatieprogramma’s zowel met externe partijen als op Shell R&D-locaties. Bijvoorbeeld in onze onderzoekcentra in Amsterdam, Houston en Bangalore”, zegt Chief Technology Officer Yuri Sebregts, verantwoordelijk voor R&D binnen Shell. “Deze locaties zijn dusdanig opgezet dat zij toegang geven tot de beste innovatie ter wereld en toptalent aantrekken om dit in stand te houden.”

Omvang

De oplevering van de nieuwe laboratoriumvleugel van 8.500 m² wordt in 2017 verwacht. Momenteel heeft STCA 80.000 m² oppervlakte aan laboratoria, testhallen, werkplaatsen en kantoren, zoveel als elf voetbalvelden.

Shell investeert wereldwijd op jaarbasis ruim een miljard dollar in R&D en innovatie. In Nederland wordt door Shell op jaarbasis een paar honderd miljoen dollar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

STCA behoort tot de top voor wat betreft private onderzoeksuitgaven in Nederland.

Shell breidt R&D-vestiging Amsterdam uit met labruimte. Bron afbeelding en bericht: Shell Nederland.

Meer over
Lees ook
Investering van 134 miljoen voor innovatief onderzoek

Investering van 134 miljoen voor innovatief onderzoek

Collectief innovatief onderzoek De overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen investeren gezamenlijk 134 miljoen euro in projecten voor innovatieve onderzoek. De tien toonaangevende projecten die met dit geld worden gefinancierd, richten zich op vernieuwende ontwikkelingen op het gebied van voedsel, gezondheidszorg, energie en data-infrastructuur....

UTwente en industrie investeren samen in onderzoek

UTwente en industrie investeren samen in onderzoek

De kennisintensieve industrie en de Universiteit Twente gaan de komende jaren samen 100 extra promotieplaatsen voor onderzoek creëren. Océ Nederland, Aquaporin, Emulate en TPRC zijn de eerste vier partijen die gebruik maken van ‘Top Technology Twente: UT Impuls promotieplaatsen’. Ze hebben in totaal twaalf promotieplaatsen toegewezen gekregen. Promovendi...

Wearables op de werkvloer, gevaarlijker dan smartphones?

Wearables op de werkvloer, gevaarlijker dan smartphones?

Onderzoek van Trend Micro bevestigt de populariteit van wearables op de werkvloer. 44% beschouwt wearables als een groter beveiligingsrisico dan smartphone. Voor dit onderzoek werden 800 IT-beslissingsnemers in Europa bevraagd. Hiervan bevestigt 79% een toename te zien in het gebruik van wearables bij werknemers. Zowat iedereen (95%) is het er wel over...