Schneider Electric toont nieuwste innovaties op WoTS

schneider

Tijdens de World of Technology and Science (WoTS) toont Schneider Electric op stand 10a008 de nieuwste innovaties op het gebied van proces automation oplossingen, robotica, cybersecurity en Machine as a Service.

EcoStruxure Plant en cybersecurity

Met Connected Products, Edge Control en Apps, Analytics & Services maakt EcoStruxure Plant de werking van geïntegreerde systemen mogelijk. Schaalbaar en met best-in-class cybersecurity, ingbouwd op elke laag binnen de EcoStruxure architectuur. Resultaat is een veilige en meetbare verbetering van de operationele winstgevendheid. Door inzet van de meest effectieve beslissingsondersteunende systemen, eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen, en gemakkelijk te begrijpen informatie, stelt u uw personeel in staat om realtime, betere operationele beslissingen te nemen. Tijdens uw bezoek aan de Schneider beursstand ontdekt u hoe u industriële automatisering met EcoStruxure Plant in een winstmotor transformeert.

Ervaar Machine as a Service (MaaS)

Machine as a Service is dé trend in de wereld van OEM/Machinebouw. Aan de hand van live demo’s op onze beursstand ziet u zelf de verschillende mogelijkheden van Machine as a Service via de ‘Cogni Robot sorteermachine’ en onze nieuwste cloudoplossing ‘EcoStruxure Machine Advisor’.

Co-engineering met Bollegraaf Recycling Solutions

Bollegraaf Recycling Solutions en Schneider Electric hebben de nieuwe ‘Bollegraaf Cogni’ robot afvalsorteermachine ontwikkeld. Deze demomachine sorteert volautomatisch materialen uit een afvalstroom, waarbij verschillende vision technologieën en artificial intelligence, in combinatie met Delta robots van Schneider, worden toegepast.

Daarnaast ontwikkelde Schneider Electric samen met Bollegraaf Recycling Solutions een Mixed Reality (MR) demo. Dit stelt operators in staat via Virtual Reality (VR) een 3D-beeld te krijgen van machineonderdelen via een Hololens. Het principe van MR past Schneider toe op de ‘Bollegraaf Cogni’ robot sorteermachine.

Mixed Reality is de techniek waarbij de volledige omgeving, inclusief alles wat er zich in die omgeving bevindt, in kaart wordt gebracht. De MR techniek projecteert digitale elementen in deze omgeving. Deze digitale elementen communiceren niet alleen met hun omgeving, maar ook met elkaar. De weergegeven elementen zijn van zulke hoge kwaliteit dat deze vrijwel niet meer van echt te onderscheiden zijn, waardoor de grens tussen werkelijkheid en de virtuele wereld vervaagt.

EcoStruxure Machine Advisor

EcoStruxure Machine Advisor is het nieuwste platform van Schneider, waarmee data van machines omgezet wordt in relevante inzichten en acties. Deze cloudoplossing is beschikbaar op drie nagebootste applicaties waarbij u de complete architectuur werkend kunt zien op de beursstand van Schneider. De architectuur is opgebouwd volgens het EcoStruxure Machine platform en bestaat uit drie lagen:

  • Connected Products;
  • Edge Control en Apps;
  • Analytics & Software.

Met EcoStruxure Machine Advisor geeft Schneider feilloos antwoord op trends in de markt. De cloudoplossing is gebaseerd op Microsoft Azure en geeft realtime inzicht in gedrag en performance. Deze inzichten bieden de optie om voorspellend en preventief onderhoud te kunnen doen. Het stelt machinebouwers tevens in staat te benchmarken én op afstand te finetunen, waardoor de performance (output) van een machine vaak toeneemt. Dit laatste biedt ook weer commerciële voordelen.

Overheerlijke koffie of een heuse ‘selfieccino’

Ook voor de lekkerste koffie op de WoTS-beurs bent u bij Schneider Electric op het juiste adres! Waarom de lekkerste koffie? Water is een belangrijke grondstof voor koffie. Om er zeker van te zijn dat het water altijd dezelfde beste smaak heeft, hebben wij een deïonisatie machine van onze partner Voltea op de beursstand. Hiermee maakt onze barista de lekkerste koffie voor u. Als u meer tijd heeft maakt de barista niet alleen een overheerlijke kop koffie, maar een geheel gepersonaliseerde cappuccino met in het schuim geprinte selfie: uw eigen ‘selfieccino’! Deze afstelbare technologie van Voltea voor deïonisatie van water is ontworpen om zouten te verwijderen uit verschillende waterbronnen, van leidingwater en brak grondwater tot industrieel proceswater. Voltea maakt gebruik van Schneider componenten en oplossingen voor de ontwikkeling en productie van deze machines, welke zowel in de B2B- als in de B2C-markt worden gebruikt, waaronder door een van de grootste koffieketens ter wereld!

Meld u nu aan voor een gratis beursbezoek WoTS 2018 >

Dossiers