Ruim 2 miljard dollar omzet uit industriële robots voor de zware industrie in 2020

De wereldwijde omzet uit industriële robots voor de zware industrie groeit de komende jaren. Tot 2020 laat de markt een samengestelde jaarlijkse groei zien van 6%. Naar verwachting komt de omzet van de markt in 2020 uit op meer dan 2 miljard dollar.

euros-300x205 Dit voorspelt TechNavio in het rapport Global Industrial Robotics Market in Heavy Industries 2016-2020. In het rapport neemt het onderzoeksbureau de markt voor industriële robots voor de zware industrie onder de loep. TechNavio verdeelt de markt in drie segmenten:

  • Industriële robots voor de metaalindustrie,
  • Industriële robots voor de bouw,
  • Industriële robots voor andere zware industrieën.

690 miljoen dollar omzet uit de metaalindustrie

Het segment voor industriële robots voor de metaalindustrie is in 2020 naar verwachting het grootste segment, en draait dat jaar meer van 690 miljoen dollar omzet. Het segment laat tot 2020 een samengestelde jaarlijkse groei van 6% zien.

Dit segment wordt op de voet gevolgd door industriële robots gericht op de bouwsector. De wereldwijde omzet in dit segment komt naar verwachting in 2020 uit op 600 miljoen dollar. De samengestelde jaarlijkse groei komt tot dit jaar uit op 7%, waarmee dit het snelst groeiende segment is van de markt. De wereldwijde omzet uit industriële robots voor andere zware industrieën wordt door TechNavio geschat op 1 miljard dollar, met een samengestelde jaarlijkse groei van 5%. TechNavio voorspelt dat totale wereldwijde omzet in de markt voor industriële robots voor andere zware industrieën uitkomt op 1 miljard dollar.