RS Components breidt het Festo-productassortiment voor fabrieksautomatisering uit

Festo VUVS

RS Components heeft zijn assortiment producten van fabrikant Festo voor fabrieksautomatisering uitgebreid met meer dan 17.000 artikelen. De nieuwe artikelen omvatten de populairste pneumatische en elektrische productreeksen van Festo, waaronder cilinders, actuatoren, kleppen en pneumatische luchtvoorbereidingsproducten. RS zal hierdoor veel van de nieuwste technologische producten van Festo kunnen leveren, zoals SOOD- en SOOE-fotocellen en pneumatische VUVS-magneetventielen.

De opto-elektronische SOOD- en SOOE-sensorproductlijnen met laser en led van Festo omvatten diffuse sensoren met achtergrondonderdrukking, zender-ontvangersensoren, reflectiesensoren, reflectiesensoren voor transparante objecten, en contrast- en afstandslasersensoren. De geïntegreerde miniatuur-SOOD-sensoren zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan objectdetectietaken, met name in kleine gesloten ruimten; dankzij de gestandaardiseerde sensorfuncties en herbruikbare montageaccessoires zijn ze uitzonderlijk snel en kosteneffectief. De SOOE-sensoren zijn niet alleen compact en veelzijdig, maar bieden ook alle optische functies voor objectdetectie, van zender-ontvanger tot afstandsmeting, in een identieke sensorbehuizing, voor eenvoudige montage. 

De pneumatische VUVS-magneetventielen voor zwaar gebruik van Festo zijn innovatief, veelzijdig, betrouwbaar en eenvoudig te installeren, met een lange levensduur. De circa 20 verschillende producten omvatten de VUVS-L reeks, ontworpen rond een zuigerplunjer met afdichtpatroon, die een debiet tot 2300 l/min. levert, en de VUVS-LK-reeks, met een zuigerplunjer met afdichtring, die een debiet tot 1000 l/min. levert. In-line kleppen kunnen worden gebruikt als losse kleppen of kleppen in een verdeelstuk, en er is een breed scala aan montageopties beschikbaar.