‘Robots vervangen de mens grotendeels in 2045’

female-android

De mens is in 2045 grotendeels vervangen door robots. Robots helpen en bedienen mensen. Deze technologische ontwikkeling gaat onze levens in slechts 30 jaar tijd volledig veranderen.

Dit voorspelt Kaspersky Lab, dat in het teken van de 30ste verjaardag van het internet vooruit kijkt naar de toekomst. “Over niet al te lang bestaat de wereldbevolking waarschijnlijk uit miljarden mensen en miljarden robots, waarbij robots het meeste zware, routinematige werk uitvoeren. Mensen werken aan het verbeteren van software voor robots en bedrijven in de IT-industrie richten zich op de ontwikkeling van programma’s voor robots. Dit laatste is vergelijkbaar met de wijze waarop bedrijven nu apps ontwikkelen die gebruikers kunnen downloaden en installeren”, stelt Kaspersky.

‘Grens tussen mensen en robots vervaagt’

Het beveiligingsbedrijf verwacht dat de grens tussen mensen en robots op termijn steeds verder zal vervagen. Het transplanteren van elektronisch bediende kunstmatige organen of protheses zal in 2045 een routinematige chirurgische procedure zijn. Nanorobots zullen tot diep in het lichaam afleveren op medicijnen nauwkeurig af te leveren bij specifieke cellen of ‘microchirurgie’ uit te voeren. Speciaal geïnstalleerde sensoren kunnen de gezondheid van mensen monitoren en hun bevindingen uploaden naar een cloud-gebaseerde opslagruimte waar een lokale dokter toegang tot heeft. Kaspersky verwacht dat dit de levensverwachting van mensen aanzienlijk gaat verhogen.

Kaspersky verwacht ook een opkomst te zullen zien van slimme huizen. Deze huizen zijn voorzien van software die zowel de energievoorziening als de water- en voedselvoorraad nauwlettend in de gaten houdt. Is iets op? Dan wordt dit automatisch aangevuld. Bewoners hoeven dus alleen nog te zorgen voor voldoende geld om de rekening te kunnen betalen.

‘Sommige mensen haken af’

Niet iedereen staat overigens te springen om de opkomst van robotica. Kaspersky verwacht dat sommige burgers bang zullen zijn voor de IT-ontwikkeling en robotica de rug toe zullen keren. Deze mensen zullen weigeren gebruik te maken van de robots.