Robot sensoren F6D voor robot- en fabricagetechnologie

Robot kracht-koppelsensor F6D..e

Voor het controleren van grijpkracht en moment

ME-Meßsysteme ontwikkelt en produceert diverse rekstrooksensoren voor wegen, kracht – en koppelmetingen, ook volgens klantspecificatie. Evenals bijbehorende (geïntegreerde) elektronica voor meten en registratie.

De door ME ontwikkelde F6D robotsensoren zijn uitgevoerd met montageflenzen overeenkomstig DIN EN ISO 9409-1 voor industriële robots. De meetflens van de sensor bevat M6 tapgaten op dezelfde steekcirkel. Rechtstreekse montage op de robotflens is derhalve mogelijk, dus zonder toepassing van extra adapters. Ze bieden zo een meer compacte en lichtere oplossing vergeleken met de K6D sensoren van ME.

De 6-assige kracht-koppelsensoren F6D meten de optredende krachten en momenten in de 3 ruimtelijke richtingen. Ze zijn leverbaar met meetbereiken variërend van 100Nm/10Nm … 600N/60Nm. Alle sensoren zijn van een aluminium legering gemaakt.

Evaluatie van de optredende krachten en momenten kan bijvoorbeeld worden gedaan met behulp van een externe meerkanaals meetversterker GSV-8DS SubD44HD of GSV-8AS van ME-Meßsysteme. De robotsensoren kunnen ook met geïntegreerde elektronica type GSV-6 met CAN-bus worden geleverd.