Robertpack en Perron038 zetten high tech maakindustrie Zwolle op de kaart

Verpakkingslijn

Coca-Cola, Heineken, FrieslandCampina, Bavaria, Bolletje, Unilever, Wavin en Royal A-ware zijn enkele (wereld)merken waar (verpakkings)robots van system integrator Robertpack uit Zwolle 24/7 draaien. Om deze positie te kunnen waarborgen én versterken, is het van belang om continu te blijven innoveren, verduurzamen en elkaar te inspireren. Hiervoor is Robertpack een samenwerking aangegaan met innovatieplatform Perron038.

De laatste jaren is de ontwikkeling op het gebied van robotica en moderne technologie in een stroomversnelling geraakt. Dat betekent dat kennisdeling en het inspelen op de nieuwe situatie erg belangrijk is. Dit met meerdere bedrijven gezamenlijk oppakken kent zijn voordelen.

“Er zit veel technische kennis in d regio Zwolle. Het is belangrijk om deze kennis te delen om zo een voorsprong te houden in de ontwikkeling van moderne technologie zoals robotica en vision.  De samenwerking met een innovatieplatform als Perron038 heeft daarom zeker meerwaarde” aldus Tom Niens, Manager Operations bij system integrator Robertpack.

Geen innovatie zonder jong talent  

Het probleem is helder: er is een schreeuwend tekort aan goed technisch opgeleid personeel. Om te kunnen blijven innoveren, verduurzamen en in de toekomst deze voorsprong te kunnen blijven houden, moeten we potentiele techneuten in de regio weten te vinden en te enthousiasmeren. Tom Niens: “Robertpack werkt continu aan uitdagende en innoverende oplossingen en als technisch bedrijf is het een grote uitdaging om technisch personeel te vinden. De technische ontwikkelingen voltrekken zich in hoog tempo waardoor robotisering steeds breder ingezet kan worden.

Marius Woldberg, managing director bij Perron038: “Juist deze thema’s staan bij Perron038 centraal. Onze speerpunten zijn het toepasbaar maken van deze nieuwe technologieën en jonge mensen inspireren om in de techniek aan de slag te gaan. Samen: Met bedrijven en het onderwijs. We zijn blij dat Robertpack daaraan bij wil dragen!”

In de afgelopen jaren zijn er op het gebied van technische ontwikkelingen hier in de regio Zwolle hele goede stappen gezet, met Perron038 als mooi voorbeeld.  “Met een open innovatieplek zoals Perron038 waar regionale ondernemers en het onderwijs nauw met elkaar samenwerken, wordt high tech met talent en kennis verbonden om zo samen aan de toekomst te bouwen en onze regio op dat gebied op de (wereld)kaart te zetten. Onze regio biedt volop kansen, de tijd dat technisch talent uit de regio Zwolle naar de Randstad of het Zuiden van het land moest vertrekken voor een passende en uitdagende baan in de techniek is écht passé”, aldus Tom Niens.