Raak geïnspireerd op de World of Technology & Science

Logo

De markten van industrie, wetenschap en zorg smelten van 2 tot en met 5 oktober 2018 samen in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de World of Technology & Science. In vijf deelbeurzen - World of Automation, World of Laboratory, World of Electronics, World of Motion & Drives en Industrial Processing – profileren de exposanten zich richting de bezoekers. Ook biedt de WoTS een omvangrijk seminarprogramma, unieke sprekers en inspirerende technologie bij de Exciting Technology-secties op de beursvloer.

In de World of Electronics (hal 10 en 11) krijgt de bezoeker de mogelijkheid om de beursgadget Proximo bij elkaar te verzamelen. De Proximo, een geavanceerde nabijheidssensor, is een project van meer dan twintig bedrijven uit de elektronicaketen. In het Test & Meet Paviljoen tonen de deelnemende exposanten tal van oplossingen en diensten binnen de elektronica.

De World of Laboratory (hal 7) biedt in de vorm van een aantal X-peditions themagerichte rondleidingen. Studenten die een wetenschappelijke of technische opleiding volgen, kunnen meedoen met de speciale studententours. In het seminarprogramma is er aandacht voor onder andere fotonica, veiligheid op het lab en Lab 4.0, het laboratorium van de toekomst.

Industrial Processing, te vinden in hal 9, biedt een seminarprogramma rondom het thema voedselveiligheid, terwijl bezoekers op de beursvloer in een virtual reality-omgeving oplossingen voor industriële processen kunnen bekijken. Op de Machevo Hotspots delen twaalf bedrijven kennis en ervaring op het gebied van procesindustrie.

De World of Automation (hal 8) heeft ook een vr-programma waarin instrumentatie centraal staat. Internet of Things en Industrie 4.0 spelen een hoofdrol in het seminarprogramma, terwijl ook een adviesroute rondom deze thema’s is opgesteld. Een tweede adviesroute heet ‘geld verdienen met machinebouw’.

Binnen de World of Motion & Drives (hal 10 en 11) treft de beursbezoeker een mooie mix aan inspirerende exposanten, sterke projecten en seminars gericht op aandrijf- en automatiserings-techniek. Centraal in hal 10 is de FEDA Lounge te vinden, een platform waar twintig FEDA-leden de interactie opzoeken met de techneuten van de toekomst in de vorm van diverse studententeams en hiermee de bezoeker. De projecten Robotica, Veilig werken met Hydrauliek en Connecting Mechanical Drives worden iedere dag gepresenteerd op de Lounge. Daarnaast biedt de FEDA Lounge een mooi kijkje naar de komende tien jaar met het seminar over de energie-efficiënte fabriek.

Onder de unieke sprekers is Ruud Koornstra. Als groene ondernemer bespreekt Koornstra de voordelen die de verduurzaming aan de industrie biedt. Marco van den Bosch zal ingaan op de ontwikkeling van de PAL-V, ’s wereld eerste vliegende auto. En André van Ballegooijen verzorgt een presentatie over het technisch onderwijs voor de praktijk.

Bezoekers hebben gratis toegang tot de World of Technology & Science 2018. U kunt zich registreren op wots.nl.

Dossiers