Programmeerbare DC-voedingen uitgebreid met optie voor EtherCAT-interface

genesys+

TDK Corporation meldt dat alle modellen uit de GENESYS+ serie programmeerbare voedingen kunnen worden voorzien van een EtherCAT-interface. EtherCAT is een industrieel ethernet-protocol dat veel wordt gebruikt in de automatiserings- en besturingstechniek. Dit protocol biedt meer functionele veiligheid, flexibiliteit en gebruiksgemak, alsmede lagere kosten en snellere reactietijden. De EtherCAT-interface kan worden gebruikt om via een EtherCAT-netwerk de voeding op afstand te programmeren, te monitoren en de status ervan te checken. 

Met EtherCAT komt het aantal beschikbare gebruikersinterfaces op zeven. De andere zijn LAN, RS-232/RS-485, USB, Remote Isolated Analogue, ModBUS-TCP en (lokale) interfaces op het frontpaneel. Wanneer de voeding wordt bediend via de Remote Isolated Analogue interface of de interfaces op het frontpaneel, kan de EtherCAT-interface nog steeds worden gebruikt om de GENESYS+ te monitoren. 

Een XML EtherCAT ESI-bestand (EtherCAT Slave Information) kan worden gedownload vanuit de application installer. Verbinding wordt gemaakt via twee afgeschermde Ethernet RJ-45-connectoren op het achterpaneel. Softwaredrivers zitten in het softwarepakket.