PROFIdag 2014 in teken van smart factory

PROFIdag

Met de groei van Industrial Ethernet, met name PROFINET, worden draadloze oplossingen, security en koppelingen met kantoorautomatisering steeds actueler. Ook de adoptie van IO-Link biedt mogelijkheden. Dit jaar staat de PROFIdag in het teken van smart factory. Aanmelden voor 13 november kan nog steeds. Doe het snel!

Lezingen

Welk aandeel heeft industriële communicatie binnen Industry 4.0? Hoe dragen de technieken PROFIBUS, PROFINET en IO-Link bij aan smart factory? Waar moet u op letten bij het ontwerpen van een nieuwe infrastructuur of een uitbreiding hiervan? Kiest u voor koperen, optische of draadloze verbindingen? Welke problemen kunnen zich voordoen bij industriële communicatie? Hoe analyseert u deze en lost u ze op? En vooral, wat zijn de richtlijnen om problemen te voorkomen? In het lezingenprogramma dat PI Nederland heeft samengesteld, is genoeg aandacht voor updates en nieuwe ontwikkelingen.

Ontwikkelingen PROFINET

PROFINET verovert op dit moment de industriële automatiseringsmarkt en staat zeker niet stil. PROFINET blijft wensen implementeren van de gebruikers, zoals nieuwe opties voor system redundancy (R1,R2 en S2), Configuration in Run (CiR), FDI, Controller-Controller communicatie, geïntegreerde diagnose. Bert van der Linden van ATS (PROFIBUS/PROFINET Competence Center) bespreekt alle nieuwe ontwikkelingen rondom PROFINET. Natuurlijk is er ook aandacht voor de aanpassingen in het protocol, zoals het verdwijnen van RT-Klasse 2, de introductie van Fast Forwarding en Dynamic Frame Packing (DFP). Kortom, de laatste PROFINET trends.

Draadloos

Doordat PROFINET de universele oplossing is voor professionele industriële automatiseringsvraagstukken kan het ook de oplossing zijn voor draadloos realtime en standaard IT-communicatie. Maar welke draadloze technologie kunt u dan het beste toepassen en waar moet u op letten? Laat u tijdens de presentatie van Sjoerd Hakstege van Phoenix Contact informeren over de verschillende draadloze technologieën en de eigenschappen.

Aanmelding

Interessante lezingen, workshops en een volle marktplaats waar 25 exposanten hun nieuwste ontwikkelingen tonen. Dit en meer krijgt u gepresenteerd tijdens de PROFIdag 2014 op 13 november in het Evoluon in Eindhoven. Aanmelden doet u hier. Deelname voor eindgebruikers is gratis.