Procesoverkoepelende oplossingen voor efficiënte schakelkastbouw

Conrad Electronic breidt haar zakelijke assortiment voor de installatietechniek uit met een serie innovatieve, procesoverkoepelende productieoplossingen van Weidmüller, voor een ergonomisch en economisch geoptimaliseerde schakelkastbouw.

wm1

Weidmüller heeft onder de naam 'Workplace Solutions' oplossingen ontwikkeld voor de grotendeels handmatige handelingen in de schakelkastbouw. Hiermee worden deze processen tot 80% versneld en worden ze minder foutgevoelig. Dit geldt vooral voor de tijdrovende werkstappen van projectplanning en stroom, maar ook voor montage, bedrading en etikettering met hun traditioneel inconsistente engineeringprocessen.

Om de gegevens consistent te houden, ondersteunt Weidmüller's Wire Processing Center digitale productie via softwaretools met CAE-interfaces voor alle technische omgevingen. Hiertoe behoren M-Print PRO voor de etikettering en de Weidmüller Configurator voor de registratie van productiegegevens. Deze maken een snelle en betrouwbare documentatie, inbedrijfname en onderhoud mogelijk, omdat alle productiestappen kunnen worden getraceerd. Dezelfde voordelen ontstaan voor de inkoop, de werkvoorbereiding, het voorraadbeheer in magazijnen, en ergonomie en efficiëntie op de werkplekken.

Het centrale element van de Weidmüller Workplace Solutions is het Wire Processing Center (WPC) voor een gedeeltelijk geautomatiseerde kabelmontage, bedrading en markering, met op elkaar afgestemde componenten op een verplaatsbare werktafel. Het omvat een snij-automaat, een isoleer- en krimpautomaat en een thermotransferprinter, plus kabeldoorvoeren voor kabelrollen, upstream-systemen of kartonnen dozen. De krimpautomaat wordt aangestuurd door software en afgesteld op de kabeldoorsnede - kabeldoorsneden van 0,5 mm² tot 2,5 mm² (AWG 20 - 14) kunnen worden verwerkt. Ook is er voorzien in een reksysteem voor verbruiksmaterialen.

wm2
De gebruiker kan zijn opdrachten visualiseren op een 15-inch touchscreen. Hiermee kunnen bepaalde kabeldiameters zonder rolwissel worden verwerkt. Bovendien maakt het WPC het gebruik van alle functies in de stand-alone-modus mogelijk. Het wisselen tussen automatische en handmatige bewerkingen is altijd mogelijk.

De gegevens van de kabelmontage worden via een eplan- of csv-bestand ingelezen, handmatig ingevoerd of met behulp van een bedrijfsintern netwerk of usb-stick vanuit de planningssoftware overgedragen. Het WPC maakt het mogelijk om met afzonderlijke componenten te werken en op elk gewenst moment te upgraden naar een volledige configuratie. Zo is afstemming op de projectomstandigheden mogelijk met behoud van de hoge productiekwaliteit.