Order voor sorters voor Franse posthubs

Interroll

Systeemintegrator Actemium Lyon Logistics en Interroll hebben de opdracht gekregen voor drie sorters voor de Franse postbedrijven La Poste, DPD en Viapost. De bestelling maakt de 400e sorteervolgorde voor Interroll wereldwijd.

Drie van deze sorter systemen zullen worden geïnstalleerd in drie verschillende hubs binnen de La Poste groep in Frankrijk. De groei van e-commerce leidt wereldwijd tot een gestage toename van pakketvolumes, meer gevarieerde verpakkingen en hogere verwachtingen van de levertijd. Deze trends stellen de logistieke bedrijven van La Poste voor nieuwe uitdagingen, met name op het gebied van de verwerking en sortering van pakketten. Om als integrator flexibel en efficiënt op deze uitdagingen in te spelen, heeft Actemium Lyon Logistics een concept ontwikkeld voor het toepassen van de nieuwste transport- en sorteertechnologieën en de modernste Warehouse Control Systems oplossingen voor de drie sorteerplatforms.

Interroll levert horizontale en verticale crossbelt sorters voor volledig geautomatiseerde sorteerprocessen in de koeriers-, expres- en pakketdienstenmarkt. Doorvoersnelheden van 2.000 tot 15.000 units per uur maken de Interroll Crossbelt Sorter tot een zeer efficiënte sorter voor alle typen goederen. Met de toevoeging van een nieuwe infeed module heeft Interroll zijn modulaire platformoplossingen voor een buitengewoon efficiënte materiaalstroom verder uitgebreid. Het ontwerp is uitermate geschikt voor het werken met Interroll Crossbelt Sorters.

De nieuwe infeed modules combineren hogere invoersnelheden met minder benodigde ruimte en zorgen zo substantieel voor een potentiële toename van de goederenstroom in automatische sorteersystemen. Bovendien garandeert het zeer lage geluidsniveau een comfortabele werkomgeving voor operators die in de buurt van de installatie werken. Tot slot reduceert het mechanische ontwerp van Interroll´s mechanische crossbelt sorters het energieverbruik tot een strikt minimum en biedt het een zeer hoge beschikbaarheid en flexibiliteit in het gebruik, wat resulteert in een lage ecologische footprint.