Oplossingen voor slimme productie

ME aut

Tijdens SPS IPC Drives - van 27-29 november in Neurenberg, Duitsland - presenteert Mitsubishi Electric een verscheidenheid aan technologieën voor het mogelijk maken van digitale transformatie in de productie. Als partner voor slimme fabricage toont Mitsubishi Electric toepassingen voor engineering, productie en onderhoud.

Engineering: intelligente integratie

De nieuwste versie van het SCADA-systeem van Mitsubishi Electric, MAPS 4, zorgt voor kortere ontwikkeltijden in de engineering. Met objectgeoriënteerde functies kan MAPS 4 zowel de eigen apparaten als apparatuur van derden zeer snel en gemakkelijk integreren en visualiseren. De Life Cycle Management-tool maakt ook cloudverbindingen en hoge flexibiliteit mogelijk vanwege de schaalbaarheid.

Productie: slimme automatisering

Voor de productiesector biedt Mitsubishi Electric oplossingen die intelligente automatisering op verschillende niveaus van productie mogelijk maken: geïntegreerde robottechnologie, bijvoorbeeld met het huidige SCARA-robotpakket voor beginners, het Lineaire overdrachtssysteem (Smart Transmission System) voor geoptimaliseerde intralogistiek , evenals het uitgebreide MEnergy-concept voor efficiënter energiemanagement.

Onderhoud: slim systeembeheer

Onderhoud in het tijdperk van industrie 4.0 betekent waardebehoud door voorspellend onderhoud. Naast een geïntegreerde AR-toepassing voor robotonderhoud biedt Mitsubishi Electric de ‘GOT Drive’-oplossing voor machinediagnostiek. Hierdoor kunnen servoregelaars en frequentieomvormers wrijvings- en trillingsgegevens rechtstreeks uitwisselen met de HMI van de GOT2000-serie. Met de ‘GOT Mobile’-functie kunnen productiegegevens ook vanaf elke locatie worden opgevraagd en kunnen alarmmeldingen worden ontvangen via een mobiele telefoon, tablet of pc. Met deze en vele andere oplossingen ondersteunt Mitsubishi Electric bedrijven bij het plannen en implementeren van slimme productieprojecten.