Opleiding ATEX en explosieveiligheid van installaties

opleiding-atex-en-explosieveiligheid-van-installaties3

Op 17 november 2016 start opnieuw de post-bachelor opleiding ‘EBPEX, Engineeren en beoordelen van explosieveilige installaties’.

Vereiste

In de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht hebben diverse technici, engineers en projectleiders eerder deze praktijkgerichte opleiding gevolgd. Explosieveiligheid is vastgelegd in regel- en wetgeving door middel van de vernieuwde ATEX richtlijnen. Het is een vereiste voor engineers om systemen te ontwikkelen die aan de eisen voldoen.

Post HBO

Bijzonder aan de opleiding is dat de docenten zelf dagelijks in de praktijk werkzaam zijn, de opleiding een korte doorlooptijd kent van circa 4 maanden, deelnemers het programma afronden met het doen van een praktijkopdracht en deelnemers een post-bachelor diploma verwerven.

Hoge eisen

Waar het uiteindelijk om gaat is dat bedrijven borg staan voor de hoge eisen die aan ATEX en explosieveiligheid worden gesteld. Kennis ontwikkelen en behouden door middel van gerichte studie is daarbij belangrijk. De cursus bestaat uit vijf lesavonden van 16:30uur tot 21:45 uur en wordt afgesloten met een eindopdracht.

Info

De opleiding wordt georganiseerd door HBO Drechtsteden in Dordrecht, hier treft u meer informatie.