Nu verkrijgbaar: Technische Leergang Askoppelingen

Feda publicatie

De succesvolle lijn Technische Leergangen van FEDA omvat inmiddels elf titels en de twaalfde, Askoppelingen, is deze maand beschikbaar gekomen in de webshop van FEDA. Tijdens het allereerste online ledenevent van FEDA presenteerde voorzitter Arjan Coppens het boek aan de leden. 

Alles wat je moet (en wilde) weten over askoppelingen

Ook deze Technische Leergang is gemaakt op initiatief van FEDA, die het belangrijk vindt om de markt te voorzien van professionele technische informatie. 

“Askoppelingen zijn zeer breed toegepaste aandrijfcomponenten waarover heel veel valt uit te leggen”, vertelt auteur Rob van den Brink enthousiast. “Immers, in vrijwel alle gevallen waarbij een motor een last aandrijft, veelal via tandwielkasten en assen, worden koppelingen toegepast. Die komen we dus tegen in auto’s, machines, elektrische rolstoelen, kranen, schepen, bedenk het maar. Pas je een koppeling verkeerd toe, dan kunnen er al snel problemen opduiken, wat we met deze nieuwe uitgave natuurlijk proberen te voorkomen.” 

Complete uitgave

“Het is ongelooflijk hoeveel soorten koppelingen er zijn”, benadrukt Rob. “Starre, elastische, flexibele, torsiestijve, flens-, tand-, vloeistof en plaatkoppelingen, maar ook wel/niet schakelbare, veiligheids- en vrijloopkoppelingen, et cetera. Goed selecteren, maar ook goed monteren, uitlijnen en onderhouden is bij askoppelingen cruciaal. Want alleen dan is sprake van een betrouwbare, duurzame overbrenging met zo laag mogelijke TCO - Total Cost of Ownership.” 

“In het boekje stippen we alle technische en operationele aspecten aan en ook de betreffende regelgeving en veiligheid. Online wordt de inhoud bovendien digitaal ondersteund met afbeeldingen, teken- en fotomateriaal, animaties en links naar praktijkvideo’s.” Bestellen kan via deze link.