Nieuwe T40B digitale koppelmeter voor het meten van hoge toerentallen

t40b-teaser

HBM presenteert de nieuwe T40B digitale koppelmeetopnemer, die een aanzienlijk hoger toerental kan meten. De sensor is daardoor geschikt voor een meetbereik van 1, 2 en 3 kNm bij een toerental tot wel 23.000 omw/min. Daardoor is de koppelmeetopnemer bruikbaar voor tal van toepassingen in onder meer testbanken en voor end-of-line testen of procesmonitoring.

Omdat elektrische motoren en aandrijvingen werken met aanzienlijk hogere toerentallen, wordt het testen van elektrische aandrijvingen voor engineers die in de R&D of aan productielijnen werken, een steeds grotere uitdaging. De T40B speelt in op de behoefte aan meetapparatuur, die geschikt is voor het meten bij hoge toerentallen.

Met de T40B koppelmeetopnemer kunnen gebruikers meteen nauwkeurige en betrouwbare metingen uitvoeren zonder dat ze het risico lopen fouten te maken. Ook is de kostbare en tijdrovende herhaling van tests niet noodzakelijk.

De koppelmeter heeft een geïntegreerd magnetisch systeem voor het meten van het toerental, waardoor autotechnici de efficiency van de aandrijflijn van een groot aantal voertuigen kunnen testen. De sensor werkt zowel met analoge of digitale interfaces samen, waardoor de T40B compatible is met verschillende typen testbanken.