Nieuwe generatie klemkrachtblokken met breed scala aan varianten

Universele grijper

Schunk was de eerste onderneming die krachtklemblokken op de markt bracht. Het modulaire systeem TANDEM3 zet het succesverhaal voort: de nieuwe serie vervangt het bestaande modulaire systeem TANDEM plus en voegt talrijke varianten aan de portefeuille toe. Schunk effent hiermee de weg voor hun gebruik in geautomatiseerde machinebelading.

Wat meteen opvalt zijn de drie groeven op het TANDEM KSP3- klemkrachtblok. Maar het zijn vooral de 'innerlijke waarden' die het eerste product van het modulaire systeem TANDEM3 onderscheiden van zijn voorganger. Want SCHUNK vervangt met het nieuwe programma klemkrachtblokken het bestaande modulaire systeem TANDEM plus en vult het aan met varianten met extra technische kenmerken.

Een ervan maakt de gepatenteerde bewaking van de basispositie van de bek via dynamische druk mogelijk, een andere maakt het mogelijk het luchtsysteem via de bek te besturen. Voorheen kon de positie van de bek of de aanwezigheid van het werkstuk alleen met extra middelen worden bewaakt. Dankzij de standaard integratie ontsluit SCHUNK nieuwe toepassingsgebieden op het gebied van geautomatiseerde bewerking.

Zeer hoge klemkracht

En er is nog een innovatie in de KSP3: dankzij geïntegreerde veerconstructies in de pneumatische klem heeft hij een hogere klemkracht dan alle voorgaande modellen. Als de luchttoevoer van het klemkrachtblok wordt losgekoppeld, blijft de klemkracht via veren in stand gehouden. Het klemkrachtblok is overal toepasbaar waar procesbetrouwbare klemming door constante en hoge klemkrachten vereist is – vooral bij geautomatiseerde machinebelading. Met behulp van consoleplaten kan hij snel en eenvoudig op de machinetafel of het VERO-S-snelwisselsysteem worden gemonteerd, waardoor opstelkosten worden bespaard. Hij is ook ideaal voor 6-zijdige bewerking in twee opstellingen.

De klem met 2 bekken is verkrijgbaar in zeven verschillende maten en met standaardbek, langeslagbek of vaste bek. In totaal zijn er 200 verschillende varianten beschikbaar. De enorme verscheidenheid aan uitrustingsmogelijkheden kenmerkt het gehele modulaire systeem TANDEM3. SCHUNK heeft ook een uitgebreid gamma accessoires voor de nieuwe serie ontwikkeld. Dat omvat onder meer universele bekken voor 3- en 5-assige bewerking en gestandaardiseerde consoleplaten voor gemakkelijk opstellen. Met het modulaire systeem breidt de expert in gereedschapshouders en werkstukbevestiging zijn toch al ruime standaardrepertoire uit met verdere kleminrichtingen voor elk toepassingsgeval.

Gecombineerd met zijn jarenlange knowhow kan Schunk aan elke klantenwens voldoen. De KSP3 legt de basis voor het modulaire systeem van de toekomst. Het zal worden aangevuld met andere producten zoals 3-bekklemmen of elektrische klemmen.

Meer informatie over Schunk