Nieuwe flowsensor Sick

De thermische flowsensor FTMg van Sick meet niet alleen gasflow, maar ook gastemperatuur en procesdruk. Daarmee is de FTMg een kostenbesparend multitalent. Dankzij zijn hoge meetdynamiek en een gering drukverlies detecteert hij perslucht en niet-corrosieve gassen op een uiterst energie-efficiënte manier. 

Het contrastrijke OLED-kleurendisplay zorgt voor een eenvoudige bediening en laat de verschillende gemeten waarden in een procesdiagram zien. De interne data worden gedurende zeven dagen gelogd. Samen met de geïntegreerde statistische evaluatie kunnen zo zelfs de kleinste lekken in een pneumatisch systeem worden opgespoord.

Met de PoE-variant (Power over Ethernet) is een eenvoudige web-based aansluiting op pc of cloud mogelijk. Dat biedt u meteen inzicht in het energieverbruik. De geïntegreerde webserver maakt de FTMg klaar voor de toekomst. Data uitlezen en configuratie zijn hierdoor kinderspel.

Een paar features: Een hoog robuust sensorelement tot 300 m/s met een verwaarloosbaar klein drukverlies. Beschikbaar als Industrie 4.0-versie met digitale en analoge signalen (IO-Link 1.1.) en als ethernet-versie met OPC UA, MQTT en webserver. Eén montage- en inregelproces voor meerdere detectietaken en een hoge meetdynamiek voor cilinder- en lekkagebewaking.