Nieuwe DGST-minislede maakt ruimtebesparing in fabrieks- en procesautomatisering mogelijk

DGST

RS Components heeft een sterk geïntegreerde slede geïntroduceerd voor industriële automatiseringstoepassingen. Momenteel is deze de meest compacte op de markt. 

De nieuwe DGST-minislede, geproduceerd door Festo integreert een slede en gaffelplaat in één component, waardoor een zeer hoge stijfheid en een uitstekende precisie en hoekuitlijning worden gegarandeerd. De slede heeft ook een geïntegreerde ruimte voor naderingssensoren, zodat er geen onderdelen zijn die uitsteken. Dankzij deze compactheid kan het apparaat zeer veel ruimte besparen binnen een reeks industriële machines en processen. 

De slede is ontworpen voor gebruik door machinebouwers in industriële of fabrieksautomatiseringstoepassingen, zoals pick-and-place-machines of productiesystemen en -processen waarbij een nauwkeurige positionering vereist is. De slede combineert een eenvoudig ontwerp met symmetrische montage-interfaces en een nauwkeurige en veerkrachtige rollagergeleider. 

Andere belangrijke kenmerken van de slede zijn de mogelijkheid om hoge voedingskrachten aan te kunnen en te werken zonder extra schokdempende componenten te gebruiken. Het apparaat biedt in feite de keuze uit drie soorten demping: elastische demping aan beide uiteinden - met (P-model) of zonder (E1-model) afstelling van de eindpositie - of zelfstellende schokdempers met aanpasbare eindpositionering aan beide uiteinden (Y12-model). Bovendien is de nauwkeurige eindpositie gebruiksvriendelijk aan te passen vanaf één kant. Verdere kenmerken zijn een spelingvrije zuigerstang-/gaffelverbinding voor een langere levensduur. 

De nieuwe Festo DGST-minislede is beschikbaar in zes maten voor assemblagestations - van 6 tot 20 - en wordt door RS gedistribueerd in de regio's EMEA en Azië/Pacific.