Nieuwe alarm, monitoring & control tools Alewijnse

Alarm, Monitoring en Control systeem

Tijdens METSTRADE 2021 presenteert Alewijnse de nieuwe generatie van zijn audio-video systeem voor de maritieme sector. Ook presenteert de systeemintegrator een nieuwe versie van het Alarm, Monitoring en Control Systeem (AMCS), een uiterst snel en veelzijdig systeem dat is ontwikkeld volgens de laatste trends in hardware technologie.

Als kennisleider op het gebied van geïntegreerde audio/video-oplossingen voor superjachten en werkschepen volgt Alewijnse voortdurend de laatste trends in de markt. Daarbij werkt de systeemintegrator graag samen met haar technologiepartners om kennis te bundelen, zodat klanten de vruchten kunnen plukken van de laatste high-end systemen en technieken.

Movie on demand

De nieuwste resultaten zijn het Alewijnse Movie on Demand (ALMOD) systeem en de Graphical User Interface (GUI), twee innovatieve systemen binnen het AV-entertainmentpakket van Alewijnse. ALMOD beschikt over een groot aantal nieuwe functies, zoals automatische mediasynchronisatie, naadloze integratie met het Alewijnse AV-systeem en grote flexibiliteit door het volledig onafhankelijke platform. De nieuwe GUI is sneller, vloeiender en laat zich nog gemakkelijker navigeren. Ook kan de interface voor elke gebruiker op maat worden gemaakt, door te variëren met verschillende thema's, achtergronden, micro-animaties en nog vele andere mogelijkheden.

De oplossingen kunnen geschikt worden gemaakt voor elk scheepstype en grootte, van de meest luxe superjachten tot alle soorten commerciële schepen. De nieuwe ALMOD en GUI zijn eind 2021 beschikbaar als upgrades van de huidige, compatibele Alewijnse AV/IT-systemen.

Minder ruimtegebruik

Het next generation alarm-, monitoring en control-systeem (AMCS) is eenvoudiger te bedienen en makkelijker aan te passen aan de wensen van de gebruiker door de toepassing van de nieuwste Siemens SIMATIC S-7 1500 PLC’s en een nieuwe grafische gebruiksinterface. Dit resulteert in nog krachtiger hardware, die tegelijkertijd minder ruimte inneemt en zeer flexibel functioneert door gedecentraliseerde besturingsmodules. De combinatie van redundante en niet-redundante besturingseenheden en de toepassing van de nieuwste programmeersoftware zorgen voor maximale beschikbaarheid en optimale operationele zekerheid.

Gebruikers profiteren van het meest betrouwbare en flexibele systeem ooit, speciaal ontworpen voor maritieme omgevingen, waarbij alle componenten via een wereldwijd servicenetwerk kunnen worden geleverd. In-house Alewijnse systemen voor bijvoorbeeld beveiliging, hybride controle, tankmetingen en baggercontrole kunnen naadloos worden geïntegreerd in het totale AMCS. Bovendien kunnen na de installatie andere modules en extra functionaliteit eenvoudig worden toegevoegd.

Alewijnse toont haar nieuwe oplossingen op stand 07.519 in het SuperYacht Pavilion op METStrade, van 16 tot en met 18 november in de RAI in Amsterdam.