Nieuwe 8XE MIG 8TE TIG afzuigtoorts

Translas 8TE TIG Extractor

Translas is een Nederlandse fabrikant van lastoortsen, opgericht door lassers, voor lassers met een passie voor innovatie en nieuwe technologieën en als doel blootstelling aan gevaarlijke dampen te verminderen en te zorgen voor een gezondere en veiligere werkomgeving.

Het bedrijf ontwikkelde nieuwe lastoortsen - 7XE, 8XE MIG en 8TE TIG EXTRACTOR - die de lasrook tot wel 98% direct aan de bron afzuigen.

De 8XE MIG EXTRACTOR, gecombineerd met de ClearO2 W-serie 100 en 200 mobiele afzuigunits, vangt tot 98% van de lasrook direct aan de bron. Het kogelgewricht van de 8XE EXTRACTOR heeft een 30° verticale hoekbeweging en is 360° draaibaar. Beiden met een volledige stop. Dit zorgt voor een hoge wendbaarheid, voorkomt dat kabels of slangen in de war raken en waarmee risico op voor lekkage en breuk wordt voorkomen.

De nieuwe 8TE-17 luchtgekoelde en 8TE-30 watergekoelde TIG EXTRACTOR beschermen de lassers en andere medewerkers in de werkomgeving tegen schadelijke dampen en metalen zoals aluminium, chroom, ijzer, mangaan en nikkel die mogelijk vrijkomen tijdens het lasproces.

Meer informatie: www.translas.com