Nieuw type transportbanden van Dorner

 

Dorner GmbH breidt het in Jülich, Duitsland, geproduceerde programma transportbanden verder uit met de serie 2200 modulaire bandtransporteurs. De serie 2200 is zeer geschikt voor de handling van kleine tot middelgrote onderdelen binnen de automatisering, verpakking, assemblage, metaalbewerking en algemene maakindustrie.

De transportband wordt geleverd met functies en extra’s die hem optimaal geschikt maken voor een verscheidenheid aan transporttoepassingen. Onder andere een ‘Ladderstyle’ open-frame ontwerp. Dat zorgt voor betere luchtstroming door het frame voor koeling-, water- en chemische afvoertoepassingen. Strakke, smalle profielen voor plaatsing onder machines en in andere krappe ruimtes waar andere transportbanden niet passen. En een universele T-sleuf die compatibel is met industriële standaard hardware voor het bevestigen van accessoires en het snel en eenvoudig geleiden van apparatuur.

De serie 2200 modulaire bandtransporteurs sluit aan bij de serie 2200 LPZ als het tweede grote transportbandplatform dat dit jaar in de vestiging van Dorner in Jülich, Duitsland, wordt geproduceerd. Met de productie van drie versies van de serie 2200 in Duitsland kunnen klanten in heel Europa en het Midden-Oosten hun installatie sneller dan ooit in gebruik nemen.