Netvoeding Pro 2: efficiënt en duurzaam

 

In de machinebouw worden de eisen voor een efficiënte voeding steeds hoger. Wat heeft een voeding nodig om maximaal efficiënt te zijn? En wat is de relatie tussen efficiëntie en omvang? Met de Pro 2-voeding heeft WAGO een nieuwe oplossing op de markt gebracht die voldoet aan de huidige en toekomstige eisen. Vandaag al denken aan morgen. Zo werkt WAGO met het oog op processen en efficiëntie ook als het gaat om de details. En zo heeft WAGO de Pro 2-voeding betreffende de thema's planning, installatie, configuratie en inbedrijfstelling consequent uitgewerkt. Het resultaat is uitstekende producteigenschappen, die in deze combinatie door geen andere netvoeding wordt geboden.

netvoeding pro 2 Wago  

“Een efficiënte voeding in de schakelkast is een absolute vereiste”

De Pro 2-voeding van WAGO wordt al veel toegepast. Zo ook door Van Der Spoel Meten en Regelen BV, specialist in automatiseringsprocessen van productiebedrijven. Het bedrijf uit Waspik heeft jarenlange expertise in de industriële automatisering en is zeer te spreken over de nieuwe voeding van WAGO. Tim van der Spoel, automatisering specialist, licht toe:We hebben de Pro 2-voeding gebruikt bij een nieuw project van ons, waarbij wij een palletreparatielijn moesten automatiseren voor het sorteren van maar liefst 1200 pallets per uur. Een uitdagend project, waarbij een efficiënte voeding in de schakelkast een absolute vereiste is”, geeft Van der Spoel aan. De Pro 2-voeding van WAGO is zodanig ontworpen dat belangrijke statusinformatie direct aan de voorzijde uitgelezen kan worden. De LED-balkgrafiek aan de voorzijde geeft op betrouwbare wijze het huidige uitgangsvermogen en de overbelasting of de belasting reserves aan. De LED's geven ook de gekozen bedrijfsmodus aan en, indien nodig, waarschuwingen en fouten. “Zo kunnen wij op elk moment exact zien hoeveel procent de voeding gebruikt aan vermogen, zegt Van der Spoel.”

“De voeding neemt weinig ruimte in beslag in de kast”

“De stekerbare aansluittechniek (plug&play) maken de installatie snel én eenvoudig”, geeft van der Spoel aan. “De voeding neemt weinig ruimte in beslag in de kast door de uiterst kleine omvang én in combinatie met de ECB-functie is het helemaal makkelijk werken”, zegt Van der Spoel. Met de functie „FuseMode“ kan de uitgang bij een vooraf ingestelde waarde betrouwbaar worden uitgeschakeld als een overbelasting drempel wordt overschreden, zoals bij een elektronische stroomonderbreker.

“De voedingen zijn erg gebruiksvriendelijk, veelzijdig én klaar voor Industrie 4.0”

De Pro 2-voeding kan worden aangesloten op een plc of een IoT-controller via een snap-on communicatiemodule, middels IO-Link. Ook deze is door Van der Spoel Meten en Regelen toegepast. “Het voordeel hiervan is dat je eenvoudig de gewenste data kan uitlezen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken hoeveel ampère het gebruik is, of bijvoorbeeld hoeveel spanning de voeding uitstuurt via een functieblok in de softwareapplicatie e!COCKPIT van WAGO”, vertelt Van der Spoel. “Ook is het mogelijk om via de meegeleverde softwareapplicatie WAGO Interface Configuration Software de Pro2-voeding eenvoudig te configureren. Echt een voordeel”, licht Van der Spoel toe. “Via de applicatie kun je een handig trendje maken en kan je verschillende variabelen kiezen. Dankzij het eenvoudig uitlezen van data kun je zo eenvoudig zien hoeveel je voeding gebruikt als je bijvoorbeeld geen IO-link gebruikt”, vult Van der Spoel aan.

“We gaan de nieuwe Pro-2 voedingen van WAGO vaker gebruiken in onze projecten”, zegt Tim van der Spoel. “De voedingen zijn erg gebruiksvriendelijk, veelzijdig én klaar voor Industrie 4.0.  Dat vinden wij erg belangrijk, want een voeding is niet alleen een voeding die zorgt voor spanning in de besturingskast. WAGO heeft dat uitstekend begrepen met hun nieuwe Pro 2-voeding.” ----

De nieuwe netvoedingen Pro 2 van WAGO zijn vanaf nu leverbaar.

De WAGO-voedingsserie Pro 2, met voedingen van 120 tot 960 watt, zet nieuwe maatstaven in communicatie en parametreerbaarheid, evenals in efficiëntie en overbelastingsgedrag. Top- of PowerBoost garanderen de hoge beschikbaarheid van het systeem. Met betrekking tot data-acquisitie en het uitlezen van statusinformatie kan op elk moment een speciale communicatiemodule worden aangesloten op de Pro 2 Voeding en kan het gewenste protocol voor de koppeling aan het automatiserings- en besturingsniveau worden geselecteerd. Momenteel IO-Link en Modbus TCP, later ook ETHERNET-gebaseerde protocollen zoals, Ethernet IP en PROFINET. Dit maakt met behulp van gestandaardiseerde protocollen een constante communicatie en intelligente monitoring mogelijk.

Voordelen WAGO Pro 2-voeding:

  • Piekrendement tot 96,3 procent
  • Top- of PowerBoost-functie
  • Gemakkelijke verbinding met een plc of een

IoT-controller

  • Klaar voor Industrie 4.0
  • Constante communicatie via gestandaardiseerdeprotocollen, zoals IO-Link